Hírek Makó

Maros-parti telkeket adna el a város

Július 31-ig lehet majd pályázni arra a 8 Maros-parti telekre, ha értékesítéséről szerdai ülésükön kedvezően döntenek majd a képviselők. Fotó: Gajáta Fanni

Korom András – Makó

Már régóta kérték a Maros parti üdülők tulajdonosai, hogy megvásárolhassák azt a telket, melyen építményük áll. A tulajdonos város mindeddig nem volt ebben partner, holnap azonban fordulhat a helyzet.

A 9-kor a Koronában kezdődő képviselő-testületi ülés egyik tervezett napirendi pontja szerint ugyanis a város egyfordulós pályázatot ír ki 8 telek értékesítésére. Hivatkozva arra, hogy az érintett üdülőtulajdonosok már korábban jelezték az önkormányzatnak, hogy szeretnék megvásárolni az üdülőik alatti telket.

Mindebből összesen 8 millió 250 ezer forint bevétele lehet az önkormányzatnak. A földhivatali bejegyzés szerint 7 telek kivett udvarként, míg 1 telek kivett beépített területkén van nyilvántartva.

Az értékesítésre kijelölt telkek.

A telkek közül a legdrágábbat 2 millióért, míg a legolcsóbbat 620 ezer forintért hirdetik meg. A telkekre bárki pályázhat, de elővásárlási jog illeti meg azt, akinek azon az üdülője áll. További részletek itt olvashatók.

A Maros-parton egyébként körülbelül kétszázötven telek van, harmaduk magántulajdonban. A telkek pályáztatási az érintettek számára nem lesz nagy meglepetés, hiszen májusban a tulajdonosokkal zajlott egy egyeztetés a makói városházán.