Kék hírek Térség

Így nézett ki két 20 éves kenderültetvénye

Összesen 65 tő indiai kendert nevelgetett két 20 éves fiatal egy tanyán, mígnem a nyomozók lefülelték őket és a kis ültetvényt.

MH-kék hírek

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói egy szegedi és egy zákányszéki fiatalt vettek őrizetbe, mert indiai kendert termesztettek egy ruzsai tanyán. A két 20 éves férfi megegyeztek, hogy egyikőjük ruzsai tanyáján indiai kendert termesztenek. A rendőrök  június 20-án tartottak házkutatást az egyik gyanúsítottnál, melynek során egy fóliasátorban 30 különböző fejlettségű növényt találtak. A nyomozók emellett termesztéshez szükséges eszközöket is lefoglaltak. A kutatás során előkerült kábítószer fogyasztásához szükséges pipa és őrlő, de egy műanyag tasakban találtak kábítószergyanús port is.

navigate_before
navigate_next

Az ültetvény és az eszközök. Fotó: police.hu

A rendőrség további ingatlanokra is kiterjesztette a keresést, ahonnan 35 különböző növekedési szakaszban lévő indiai kendert és magvakat foglaltak le. A feltételezett elkövetőkkel szemben a Szegedi Rendőrkapitányságon kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – közölte a rendőrség