Hírek Makó színes

Gruján Máté Bendegúzé az idei Gyémánthíd-díj

A Makói Katolikus Általános Iskola végzős tanulója vehette át Farkas Éva Erzsébet polgármestertől az idei Gyémánthíd-díjat. Máté egy laptopot és internet előfizetést kapott a várostól. Ma délután során 217 alsóst díjaztak.

Gajáta Fanni – Makó

217 alsós kisdiákot köszöntött a város az egész éves munkájukért. A jó tanulók könyvvásárlási-, a jó sportolók pedig sportszervásárlási utalványt vehettek. Emellett a fürdőbe és egy ópusztaszeri élményparkba kaptak belépőjegyet Gergely Gábor felajánlásaként.

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a város nevében a fiúkat és a lányokat. A polgármester kiemelte, az ünnepelt diákok olyan eredményeket értek el megyei és országos versenyeken, amelyekkel Makó hírnevét öregbítették.

Születésnapost is köszönthettek.

– Ma az első, második és harmadik osztályos tanulókat köszöntjük. Kiemelten megköszönöm a szülőknek a háttérmunkát. Nekem is van gyermekem, aki szintén járt versenyekre. Tudom, milyen óriási munka van mögötte szülőként. Tudom mit jelent az, a versenyek előtt együtt izgulni a gyermekkel vagy felkészíteni például egy matematika versenyre – fogalmazott a polgármester.

navigate_before
navigate_next

A városvezető a Gyémánthíd-díjat is átadta: ebben a tanévben Gruján Máté Bendegúz vehette át az elismerést. A diák elmondta, informatikus szeretne lenni és szeptembertől a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója lesz.

– Nagyon meglepődtem és örültem is a kitüntetésnek. Úgy érzem, azért érdemeltem meg a díjat, mivel a 8 év alatt nagyon szorgalmas voltam és rengeteg versenyen vettem részt – mondta Máté.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.