Kék hírek Térség

Elszabadult utánfutó pusztított Pitvaroson

Egy, a megengedett sebességnél gyorsabban hajtó román autóbusz után kötött 2 tonnás utánfutó szabadult el vasárnap este a pitvarosi Kossuth utcán, s fákat kidöntve bucskázott az árokba. A kép illusztráció.

Korom András – Pitvaros

Nem tartotta be a 30-as sebességkorlátozást az a román autóbusz, melynek elszabadult az utánfutója a pitvarosi Kossuth utcában. A körülbelül 2 tonnás vontatmány önálló életre kelve fákat döntött ki, hogy végül nem az egyik ház oldalát, vagy kerítését tarolta le, az csak a véletlennek, azaz az út menti ároknak köszönhető. Az ugyanis megfogta,így csak a növényzet és a járda károsodott, de senki sem sérült meg. A megengedett sebességet túllépő száguldozó járművek persze nem csak Pitvaroson jellemzőek, az önfeledt sofőrök legfeljebb a palotai központjában lévő körforgalomnál lassítanak.

– Kértem már sebességmérést, s voltak is kinn, illetve a helyi rendőröket megkértem, hogy úgy álljanak meg a rendőrautóval, hogy az messzebbről is jól látszódjék – mondta Radó Tibor. Pitvaros polgármestere tapasztalata szerint a falun áthaladó járművek 90 százaléka nem hogy 30-nál, de 50-nél is gyorsabban halad át a településen.

– Csak a sebességmérés lehetne a megoldás, a falun átvezető 4 számjegyű út állami tulajdonban áll, nemzetközi útvonal része, így ide se fekvőrendőrt, se más forgalomlassító eszközt nem lehet felszerelni. A fémlapos dübögtető pedig hangos lenne az út melletti házak lakóinak. A település előtt lehetne járdaszigetet építeni, de az meg súlyos milliókba kerülne – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.