Hírek Makó Sport

Debreceni cég újíthatja fel az Almási iskola tornatermét

A Magyar Kézilabda Szövetség pályázata révén, s az önkormányzat 8,6 milliós önerejével összesen 29 millió forintból újul meg még a nyáron az Almási iskola tornaterme.

Korom András – Makó

A Magyar Kézilabda Szövetség még tavaly írt ki pályázatot tornaterem/csarnok felújításra, a rossz állapotban lévő, kézilabdázásra alkalmas tornatermeket korszerűsítése érdekében. A makói önkormányzat tavaly novemberi rendkívüli ülésén adta be a pályázatot az Almási iskola tornateremének felújítására mely költsége mintegy 29 millió forint. A pályázat támogatási intenzitása 70 százalék, azaz az önkormányzatnak 8,6 millió forint önerőt kellett biztosítani a 20,1 millió forintos forráshoz. Az Almási iskolai tornatermében a tetőszerkezeten, a nyílászárókon, a gépészeti rendszeren és az öltözőhelyiségekben is korszerűsítést végzik el még a nyáron.

A munkálatokat a Magyar Kézilabda Szövetség jóvoltából debreceni Globál Sport Kft. végezheti el, s a cég hamarosan munkába is áll az iskolában. A felújításra a kivitelezőnek 60 nap áll a rendelkezésére, azaz őszre a gyerekek már a megújult tornateremben tesizhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.