Tizenhét helyszínen várta a sportolni vágyókat a 2014 óta minden évben megtartott országos rendezvény. Amerikai foci, társastánc, fitnesz, torna, Makón is számtalan dolgot lehetett kipróbálni az egészséges életmód jegyében.

Nagy Szabolcs – Makó

Három évvel ezelőtt csatlakozott Makó először a Mozgások Éjszakájához, akkor 330-an vettek részt rajta, egy évvel később már 440 volt ez a szám, idén pedig a szervezetek, klubok jelentkezése alapján még nagyobb volt az érdeklődés.

Gyurisné Pethő Zsuzsanna, a helyi szervező Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta, a mostani rendezvényre összesen 17 különböző helyen várták a Makóiakat, és a rendezvényhez a térség további 7 kistelepülése is csatlakozott.

Makón az Erdei János Városi Sportcsarnok előtt Toldi János köszöntötte a résztvevőket. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, ha a szabadidősport és az egészséges életmód népszerűsítése a cél, a város mindig boldogan áll a kezdeményezések mellé.

A megnyitó után bűnmegelőzési kvízt lehetett kitölteni, testépítő és harcművész bemutató is volt a sportcsarnok előtti téren, a Makói amerikai focicsapat pedig nyílt edzést tartott.

– 2015 végén kezdtünk el összejárni, akkor még sokkal kevesebben voltunk, most már 25 fő jár aktívan, persze ez állandóan változik, mert mindenki munka mellett csinálja. A várostól kaptunk egy pályát a Maros-parton, ott lehet megtalálni minket szerdán és szombaton délutánonként. Az amerikai foci egyébként nagyon jó kis sport, fizikailag és fejben is teljesíteni kell. Nagyon összetett játék, rengeteg poszt van, amiben kipróbálhatja magát az ember – mondja Vadlövő Péter.

A sportcsarnokban kis pályás focitornát is rendeztek, és meg lehetett ismerkedni a crossfittel is, ami vegyes tornagyakorlatok, és súlyemelés kombinációja, tudtuk meg Vári Judittól.

– Ez egy funkcionális sport, én öt éve űzöm. A gyermekeim születése után kezdtem el, mert nagyon megtetszett a változatossága. Mindenképpen érdemes kipróbálni, nagyon nagy teherbírást igényel, de alapedzésekkel kezdünk az érdeklődőknél. Jó állóképességet biztosít, férfiak és nők vegyesen, szerintem körülbelül fele-fele arányban járnak hozzánk – válaszolta kérdésünkre a Tyr Gym edzője.

A város tizenhét helyszínén többek között jógát, terepkerékpározást, vagy éppen a meridián tornát is ki lehetett próbálni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest