Makó színes

Rója Istvánt is jelölték díszpolgárnak

A DK makói elnöksége Rója Istvánt jelölte a Makó Díszpolgára címre és bár a szocialisták sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták, úgy értesültünk róla, hogy ők is ezt tették. A jobbikos Zeitler Ádám tizenketted-magával magánemberként javasolta a JAG igazgatóját. A városban szóbeszéd, hogy Szentpéteri Csilla zongoraművészre és Jámbor Zoltánra is érkezett javaslat.

Nagy Szabolcs – Makó

Július 20.-ig lehetett ajánlásokat lehetett tenni arra, hogy ki legyen Makó idei díszpolgára. A helyi rendelet szerint a kitüntetésre magánszemély, egyesület vagy szervezet is jelölheti a szerinte alkalmas személyt. Ez utóbbi azért fontos, mert a pártok képviselőinek ugyanúgy lehetőségük van magánemberként, politikai pártot nem bevonva ajánlást tenni, mint bárki másnak. A Jobbiknak legalább ez sikerült, Zeitler Ádám arról tájékoztatta portálunkat, helyi szervezetként nem adtak le ajánlást, ő viszont csatlakozott 11 makói állampolgárhoz. Rója Istvánt javasolták.

A Fidesz részéről Czirbus Gábor alpolgármester válaszolt érdeklődésünkre, miszerint nem adtak le ajánlást a díszpolgárra. Török Miklós azt válaszolta levelünkre, hogy a Demokratikus Koalíció választókerületi elnökségének nevében jelölték Rója Istvánt.

Levelet írtunk az MSZP helyi szervezetének, de hiába. Bementünk személyesen is a párt irodájába, ott kiderült, látták a megkeresésünket, csak éppen válaszolni nem akarnak. Próbáltuk elérni Buzás Pétert is, aki végül szintén elutasította megkeresésünket. Úgy tudjuk ők is Rója Istvánt jelölték, de így ezt végül senki nem erősítette meg, igaz nem is cáfolták.

A JAG igazgatójától megtudtuk, értesült róla, hogy ajánlani fogják a díszpolgári címre, ám úgy tudja magánszemélyektől is érkezett ajánlás, ezért nem tartja aggályosnak. Azt is hozzátette azonban, nem ő szervezte, és nem is kért senkitől ilyet.

– Én is érzem, hogy ebben nem csak a személy dicsérete van, hanem a helyzet kihasználása is természetesen, de ez is a politikának egy sajátja. Ha azt látják, hogy egy szakembert el akarnak küldeni érvek nélkül, és erre akár politikai csoportosulások, akármilyen indokkal is vezérelve rámozdulnak, az hozzátartozik az élethez. Tulajdonképpen az is kár, hogy így hívtam fel magamra a figyelmet, nem mint 37 éve dolgozó tanár, hanem az elutasítás révén – mondja Rója István. A JAG  igazgatója szerint a díszpolgári címre jelölés is állampolgári jog, ahogyan az is várható volt, hogy a várospolitikával foglalkozó emberek érvényre akarják juttatni nemtetszésüket.

Ki legyen az idei makói díszpolgár?

2 Responses

  1. ,,Tulajdonképpen az is kár, hogy így hívtam fel magamra a figyelmet, nem mint 37 éve dolgozó tanár, hanem az elutasítás révén”

    Erre csak egyet tudok írni: sokszor nem tudjuk, mennyire fontos valami számunkra, amíg fel nem merül a lehetősége, hogy elveszítjük.

  2. EMBER csupa NAGY betűvel! Nem csak az én szememben, hanem a gyermekemében is, akit tanít!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.