Galéria Makó Színes

Jutalmazták a SZIGNUM pedagógusainak munkáját

A tanév utolsó munkanapján négy pedagógus kapott elismerést a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. A város vezetése idén tanítót, biológia szakos tanárt és számítástechnikai szakembert, a fenntartó az intézmény egyik nyolcadikos osztályfőnökét díjazta.

Szabó Anita – Makó

Befejeződött a városi kitüntetések sorozata. Ma délelőtt a SZIGNUM tantestületének záró szentmiséjét követően Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gilinger Katalin, a Makó Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumának tagja Hudák Szabolcsnak, Majorosné Rácz Krisztinának és Vajda Magdolnának adott át oklevelet és pénzjutalmat. Az iskola fenntartója idén Nándori Gáborné matematika-testnevelés szakos tanárnak adományozta a Boldog Gerhardinger Terézia-díjat.

– Az összes pedagógusunk véleményét kikérve hozta meg a vezetőség a végső döntést. Nehéz volt a választás, mert minden kolléga becsülettel dolgozott a tanév során. Rengeteg feladatunk volt, de örülök annak, hogy alapvetően eredményes iskolai esztendőt zártunk. Ősszel ismét két első osztályunk indul és a végzőseink több mint fele nyelvvizsgával tett – tájékoztatott Szűcs Péter igazgató, aki vezetőként most utoljára gratulált a díjazottaknak, mert ősztől Szegeden fog tanítani.

– A Gerhardinger-díjat 2015-ben alapítottuk, és harmadik alkalommal ítéltük oda olyan kollégának, akik a szerzetesrendünk küldetésében odaadó szolgálatot tanúsít, tehát eleget tesz annak a jelmondatunknak: „Mindazzal nevelünk, amik vagyunk, és amit teszünk.” – tudtuk meg Lobmayer Judit nővértől, a Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnöknőjétől, aki személyesen adta át az idei elismerést.

navigate_before
navigate_next

A város vezetése az idén 478 pedagógusnak munkáját ismerte el.

– A pedagógus egész éves munkája szelíd és alázatos szívű szolgálat, amelyben benne van az öröm, a fájdalom, az élet, a keresztre feszítettség, de utána mindig az újrakezdés és a feltámadás is. – emelte ki Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki beszédét egy Kundera idézettel zárta. „Az ember értéke abban rejlik, amiben túlnő önmagán, amiben önmagán kívül létezik, abban, ami másokban megmarad belőle, és amit másoknak jelent.