Hírek Makó színes

Rendvédelmi szervek toboroztak Makón

A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola rendvédelmi orientációs gimnáziumi osztályának tartott előadást a rendőrség, a tűzoltóság-katasztrófavédelem, a honvédség és büntetés-végrehajtás.

Gajáta Fanni – Makó

A makói rendőrkapitányságon és tűzoltóságon nyári gyakorlaton vannak a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói. Azonban csütörtökön rendhagyó órán vehettek részt: a rendőrség és a tűzoltóság-katasztrófavédelem mellett a honvédség és a büntetés-végrehajtás szakemberei is ellátogatott hozzájuk, akik bemutatták a saját szakmájukat.

A diákok érdeklődve hallgatták a különböző rendvédelmi szervek embereit, akik a pozitív és negatív dolgokat egyaránt ismertették.

Tamás érdeklődését a nyomozói pálya keltette fel.

Kiss Gábor András és Maglóczki Tamás is rész vett a toborzáson. Mindkét fiút a nyomozói pálya vonzza.

– Annak idején az ismerőseim ajánlották a JUGYU-t a habitusom és úgymond a lelkületem miatt. Sok mindent megtudtam az autókról, a felszerelésekről, az itteni technikákról, az intézkedésekről, bűncselekményekről és a jogokról is – fogalmazott Gábor. – Azért érdekel a nyomozói pálya, mivel szeretem a rejtvényeket, és úgymond felderíteni a dolgokat.

– Nagyon tetszett ez a toborzás és a rendőrség is. Ebben szeretnék elhelyezkedni is. Anno azért választottam a JUGYU-t, mert megtetszett. A családban én lennék az első egyenruhás – vette át a szót Tamás. – A nyári gyakorlaton megismerkedünk, hogy milyenek ezek a szervek. Sokkal jobb élőben az egész, mint a tankönyvben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.