Hírek Makó

Rágcsálóirtást végeznek a városban

Csütörtök reggel a Csanád vezér térnél is rágcsálóirtót helyeztek el. A rendkívüli méreg elhelyezésre azért is volt szükség, mert városszerte több lakossági fórumon is érkezett panasz a patkányokról.

Gajáta Fanni – Makó

Az Alföldvíz Zrt. negyedévente helyez el rágcsálók elleni mérget a saját területén. Azonban, ma reggel rendkívüli rágcsálóirtásra került sor a városban. Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. PR irodavezető elmondta, most önkormányzati és lakossági bejelentést is kaptak a rágcsálók miatt, ezért is szükséges az irtásuk.

Kovács Sándor települési képviselő is kiemelte, több lakossági panaszt kaptak a lakossági fórumokon a négylábú állatok miatt: városszerte sokak láttak patkányt az utcákban. A rágcsálók elszaporodásának oka az is lehet, hogy a lakók a kóbor macskáknak és kutyáknak élelmet helyeznek ki a hulladékgyűjtő konténereknél.

A város részéről a csapadékvíz-elvezető árkokba, a szemetesek környékéhez és a különböző parkokba helyeznek el mérget a szakemberek. Erre évente 2 millió forintot különít el a városvezetés.

– Az sem véletlen, hogy a Maros áruház környékén és a Deák Ferenc utcában található nagy platánfákon a baglyok ott fészkelnek, hiszen ezek a madarak egérre, patkányra és férgekre vadásznak. Ez egy természetes patkányirtás, amelyet a baglyok elvégeznek. Ezen felül legalább kétszer kell rágcsálóirtást végezni, mert óhatatlanul elszaporodtak a patkányok – fogalmazott a képviselő.

A rágcsálóirtást várhatóan még meg kell ismételni a város számos pontján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.