Hírek Makó

50 év után lesz új járda a Vásárhelyi utcában

A Vásárhelyi utcában is nagyban folynak a járdafelújítási munkálatok. Újvárosban a makói Földesi-Ép-Ker Kft. a kivitelező és várhatóan szeptember 30-a előtt készen lesznek az általuk készített járdák. 

Gajáta Fanni – Makó

Siket Lajosné közel 50 éve él családjával a Vásárhelyi utcában. Mint elmondta, ez idő alatt még nem volt járdafelújítás, pedig a vizet és a telefonkábeleket is bevezették az elmúlt évtizedekben, de mindig csak újra burkolták a gyalogos utat.

– Csak jobb lesz, ha térkő lesz, ugyanis a templomnál már készen van egy ideje. Azt mondják, folyamatosabb lesz a járda, ha elkészül. Ne felejtsük el, hogy sokan járnak a Vásárhelyi utcán keresztül a piacra, a főtér fele – fogalmazott az idős asszony.

Földesi Csaba, a Földesi-Ép-Ker Kft. tulajdonosa elmondta, a Vásárhelyi utcában aszfalt burkolatot bontottak fel és térkő burkolat lesz helyette, 160 centi szélesen. A többi utcába is – az Alma, Nagycsillag, Maros és Kürt utcában – pedig térkövet raknak le.

– Ez számunkra 1589 négyzetméter járdafelújítást jelent. 6-7, makói munkavállalóval dolgozunk közel másfél hete, és a terveknek megfelelően haladunk. A szerződéses határidő szeptember 30-a, de ennél jóval hamarabb végezni fogunk – mondta a tulajdonos. Hozzátette, ez az első alkalom, hogy az önkormányzatnak dolgoznak, így nagyon hálásak a lehetőségért.

Kádár József körzetében is 12,5 millió forintot fordítanak járdafelújításra, ahogy a többi városrészben is. A képviselőtől megtudtuk, már több utcában is új gyalogutat készítettek, de ezt a programot folytatni kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.