Ország-világ Sport

Ismét Makó lett a legsportosabb település

Ahogy az elmúlt években, idén is jól teljesítettek a makóiak a Kihívás Napján: kategóriájában (8 ezertől 25 ezer fős települések) ismét az első helyet hódította el a város. A jutalompénzből olyan sporteszközöket vásárolnak, amelyet a sportágválasztón fognak kisorsolni.

Gajáta Fanni – Makó

Czirbus Gábor alpolgármester múlt héten vehette át az elismerést azért, hogy Makó a legsportosabb település lett a Kihívás Napján. Az alpolgármester elmondta, a díjátadón ki is emelték, hogy a Maros-parti város már harmadik éve hódítja el az első helyet.

–  Makónak kifejezetten fontos, hogy támogassa a helyi sportéletet. Támogatást biztosítunk egyesületek és sportszervezetek számára, de ugyanilyen fontos a diák- és szabadidős sport is – emelte ki Czirbus Gábor és hozzátette, idén az utóbbi kettőt tudták bevonni a Kihívás Napján.

Kovács Gábor sportszervező elmondta, az oklevél és a serleg mellett 75 ezer forint értékű vásárlási utalványt is kapott a város. A bevált szokás az, hogy sportszereket vásárolnak belőle, amelyeket a sportágválasztón sorsolnak ki azok között, akik legalább 10-15 féle mozgásformát.

Török Renátó testnevelés tanár is nyilatkozott a Kihívás Napjával kapcsolatban. A pedagógus két éve dolgozik az Almási utcai általános iskolában és azóta az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásra.

– A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók és Almási Tagintézményében több mint 80 tanulóval és néhány kollégával, 4 pedagógussal és tagintézmény vezetővel részt vettünk a Hagymatikum körbefutásán. Azt gondolom, hogy tanítványaim körében igen népszerű lett ez a program és a rendezvény. Örülünk, hogy ilyen magas létszámmal részt tudtunk rajta venni – fogalmazott a pedagógus.