Hírek Makó

Nagy a forgalom a Kölcsey utcán, panaszkodnak a lakók

Czirbus Gábor körzetében folytatódott ma az utcafórumok sora. Tranzitforgalom, kukák, szennyvíztelepről érkező bűz adta a panaszok nagy részét.

Nagy Szabolcs – Makó

Az alpolgármester először a város fejlesztéseiről számolt be a mintegy harminc lakosnak, aki a Kölcsey utcai játszótéren tartott fórumra érkezett. Czirbus Gábor a járdaprogrammal kapcsolatban elmondta, mind a nyolc körzet ugyanannyi pénzt kapott ebben az évben, 12, 5 millió forintot, ennél azonban következő években többet szeretne fordítani erre a város, mert folyamatosan kapják a panaszokat a képviselők.

Az illegális szemétlerakással kapcsolatban az alpolgármester kiemelte, a városban megoldott a hulladék elszállítása, semmi nem indokolja, hogy a lakók ilyen lerakókba hordják a szemetet. Ezeket meg kell szüntetni, ehhez Czirbus Gábor a lakosok segítségét is kérte.

A fórumon résztvevő lakosok közül a legtöbben a Kölcsey utca forgalmára panaszkodtak, sebességmérésre, forgalomlassításra lenne szükség, mondták. A maroslelei útnak ez a folytatása azonban nem a város tulajdona, ezért csak annyit tehetnek, hogy folyamatosan egyeztetnek erről a közútkezelővel, ami meg is történik rendszeresen, hangsúlyozta az alpolgármester.

A helyiek megköszönték a játszótér felújítását, azonban azt kérték, helyezzenek ki kukákat is. A közeli szennyvíztelepről érkező bűz is sok lakost zavar, evvel kapcsolatban Czirbus Gábor megígérte, állásfoglalást kér az üzemeltetőtől, mi lehet ennek az oka.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.