színes

Ifjú és tehetséges lányok képeiből nyílt kiállítás

Hétfő délelőtt Bárdi Andrea művésztanár nyitotta meg a 17. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep kiállítását a Hagymaház aulájában. Öt fiatal és tehetséges diák mutatta be az alkotásait az érdeklődőknek.

Gajáta Fanni – Makó

Czene Fanni, Borbély Zsóka, Csala Natália, Baranyi Dorottya és Halasi Adél. Ők azok a diákok, akik alkotásaiból kiállítást nyílt ma délelőtt a Hagymaház aulájában. A Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelepet már 17. alkalommal rendezik meg, de 14. alkalommal készültek nyitókiállítással is. A négy lány a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Általános Iskola Bartók Székhelyintézménybe, egyikük pedig a Kálvin Téri Református Általános Iskolába járt 8. osztályba. Bárdi Andrea elmondta, ketten a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumba folytatják a tanulmányukat.

– A tanulók a város segítségével és felajánlásával nagyon jó minőségű eszközökkel dolgozhatnak, mindig a megadott téma szerint. Az idei téma a művésztelepen az ünnepek volt és bármelyik ünnepélyt kifejezhették. Illetve, van egy nagyon-nagyon nemes felajánlásunk is: a szegedi pszichiátriára fogunk egy hatalmas ötméteres képet készíteni közösen a gyerekekkel – tudtuk meg Bárdi Andreától.

Czene Fanninak nem ismeretlen a képzőművészet, ugyanis bátyja és öccse is rajzol. Érdekesség, hogy idősebb testvére egykor részese volt a művésztelep nyitókiállításának. Fanni bartókos volt, szeptembertől a József Attila Gimnáziumba fog járni biológia fakultációra.

– Tizenegy képemet állították ki, s emellett van egy közös is. Inkább portrékat szeretek rajzolni, képekről. Ha nekiülök egy rajznak, addig nem állok fel, amíg nincs kész – árulta el Fanni. A 15 éves lány grafittal szeret alkotni.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A tárlatot június 28-ig lehet megtekinteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.