Hírek Makó

Hangoskodó fiatalok miatt is kértek segítséget

A Ráday lakótelepen és az országzászlónál tartottak ma utcafórumot a polgármester és a képviselők. Használaton kívüli focipályával, járdaprogrammmal és hangoskodó fiatalokkal kapcsolatban érkeztek kérdések, márciusban kezdődhet meg a Kálvin utcai rendelő lebontása.

Nagy Szabolcs – Makó

Mintegy ötven lakos gyűlt össze a Ráday lakótelepen tartott utcafórumon, ahol Farkas Éva Erzsébet elsőként a város küszöbön álló beruházásairól beszélt az itt élőknek. A polgármester összegezte, erre a városrészre az elmúlt időszakban közel 38 millió forintot tudtak fordítani a költségvetésből, amely a járdaépítési programot, és csapadékvíz elvezetést tartalmazza többek között.

Farkas Éva Erzsébet hozzátette: tudják, hogy az itt élők mindennapjait megkeseríti, hogy még mindig nem lett lefedve a Nagyér-csatorna. Több évtizedes problémáról van szó, hangsúlyozta a polgármester, amelynek megoldásához mintegy 12 millió forintra lesz szükség. Ezt az idei költségvetésből nem tudják kigazdálkodni, de a városvezető ígéretet tett arra, hogy rendezik a jövőben ezt az ügyet. Addig is a következő testületi ülésen határozatban szeretnék kötelezni az üzemeltetőt a folyamatos tisztításra.

Kisebb vita alakult ki a lakosok között arról, hogy a jelenleg nem használt közeli focipályával mit kezdjen a városvezetés. Abban mindenki egyetértett, hogy valamilyen funkciót kell neki találni, ám volt, aki parkolót szeretett volna belőle, más játszóteret, vagy sportpályát.

A Kálvin utcai rendelővel kapcsolatos kérdésre a polgármester elmondta, már eldőlt, hogy új rendelő lesz ugyanazon a helyen, arról viszont, hogy az egy-másfél éves kivitelezési idő alatt hová költöznek az orvosok, még folyik az egyeztetés. A bontást leghamarabb márciusban kezdhetik el, az új rendelőt saját forrásból finanszírozza a város.

navigate_before
navigate_next

Az országzászlónál tartott utcafórumra mintegy harminc lakos jött el, az itt élők elsősorban a környék utcáin és a Petőfi Parkban hangoskodó fiatalokkal kapcsolatban panaszkodtak. Többen jelezték, hogy botokkal és más eszközökkel döngetik a kapukat éjszakánként, ettől nagyon megijednek a kutyák és a lakosok is.

A szünidő előtt is állandó probléma volt ez, az itt élők pedig attól tartanak, hogy a vakáció alatt ez még többször fordul majd elő, ezért azt kérték a polgármestertől, legyen nagyobb rendőri, polgárőri jelenlét ezen a környéken.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.