Két osztály búcsúzott ma el a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. Rendhagyó módon a nyolcadikos diákok nem csak kaptak, de adtak is virágot, amivel szüleiknek mondtak köszönetet. Az intézmény igazgatója a döntések és kapcsolatok fontosságát emelte ki beszédében.
Szabó Anita – Makó

Virágokkal teli és meghitt hangulatú volt a makói kéttannyelvű iskola végzős diákjainak búcsúztatása. Az alkalmon a SZIGNUM hagyományos ballagási szokásai mellett újak is megjelentek. A nyolcadikosok ezúttal is egy kis ünnepség keretein belül vehették birtokba utoljára osztályukat. A hetedik évfolyamosok verseket és dalokat adtak elő a kis üvegcse bort, szerencsét hozó pénzérmét, sót, apró cipót és az iskola fényképét tartalmazó tarisznya átadása mellett. Virágcsokrok és büszke szülők, családtagok gyűrűjében készültek az utolsó általános iskolás fotók a nagy napon.

A kétosztálynyi végzős tanuló az utolsó becsengetést követően, diáktársaik sorfala előtt járta végig a jól ismert termeket és folyosókat. Az alapfokú tanulmányok befejeződésére hivatalosan a belvárosi Szent István Király templomban került sor. Szűcs Péter igazgató ünnepi beszédében két történet tanulságait emelte ki.

– Egy állandó tökéletességre törekvés él bennünk, mert mindig úgy érezzük, valami kicsi hiányzik az életünkből, a munkánkból, a párkapcsolatunkból. Az igazi boldogságot keressük, de ez a kiteljesedés csak az Isten országában fog megvalósulni. Ha ezt a családok meg tudták értetni a gyermekeikkel, a legtöbbet adták neki, amit lehetett – mondta útravalóul az egyházi intézmény vezetője a ballagóknak, akik ezután jelképesen egy-egy szál virággal mondtak köszönetet szüleiknek a sok gondoskodásért és szeretetért, amellyel eddig segítették őket.

Galéria:

A ceremónia végén került sor az elismerések átadására. A fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek Boldog Gerhardinger Terézia-díjában Hudák Anna, Tartományfőnöknői dicséretben Czirják Gréta és Reisz Gábor részesült. A Szent István Egyházi Iskola saját díjával jutalmazta Kőrösi Dóra, Varga Réka, Pipicz Gábor, Ádók Eliza, Pap Erős, Csizmazia Csenge, Széll Zalán és Kurusa Diána kiemelkedő teljesítményét.

Minden nyolcadikos diák az ünnepség végén egy-egy SZIGNUM léggömböt engedett a magasba, sok jókívánság kíséretében

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest