Június 23-tól 26-ig nagyszabású programsorozattal indítja el a nyarat a József Attila Városi Múzeum: a Múzeumok Éjszakájához idén is csatlakozott a makói intézmény. E alkalomból hosszabb nyitva tartással és érdekes Sissi kiállítással is készül a makói múzeum.

Gajáta Fanni – Makó

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, avagy Sissi hercegnő áll a középpontban az idei Múzeumok Éjszakáján Makón. A hercegné 180 évvel ezelőtt született, illetve 150 évvel ezelőtt koronázták meg. Nemcsak emiatt választotta a makói múzeum Sissit, hanem azért is, mert hazatért az őt ábrázoló festmény 2 év után Miskolcról.

A Sissi-tárlatot – ahol eredeti levelek, festmények és relikviák is lesznek – Habsburg György fogja megnyitni június 23-án. A női látogatók a hercegnét ábrázoló édességet, a férfiak egy pikoló sört kapnak ajándékul.

Ugyanezen a napon bemutatják a múzeum első évkönyvét is, amely a város és Nemzeti Kulturális Alap közreműködésével jöhetett létre. Szikszai Zsuzsanna igazgató elmondta, ez egy mérföldkő a múzeum életében, hiszen 67 év alatt még nem készült évkönyve a múzeumnak.

Szent Iván-napján Erzsébet királynéhoz kapcsolódó programokkal várják a vendégeket a múzeumban: 16 órától egészen 23 óráig lesznek előadások, foglalkozások.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest