Pályázatokról és támogatásokról döntött a makói képviselő-testület a péntek reggeli rendkívüli ülésükön.

Gajáta Fanni – Makó

Hét napirendi pontot tárgyalt meg a makói grémium a reggeli rendkívüli testületi ülésükön. Elsőként egy olyan pályázatról döntöttek, amelynek sikeressége esetén a Hagymaház eszközállományát tudják bővíteni. Közel 7 millió forintból modern fénytechnikát és színpadi függönyt vásárolnának. 4 millió 489 ezer forintot pályáztak meg és ehhez még 2 millió 211 ezer forint önerőt biztosít a városvezetés.

Idén a Hagymafesztivál szeptember 8. és 10. között lesz megtartva. Az önkormányzat 7 millió forintos pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alaphoz. A rendezvény összköltsége várhatóan 10 millió forint lesz és ebből 2 millió forintos bevételt várnak. Török Miklós arról érdeklődött, hogy milyen tételeket tartalmaz a bevétel. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, elsősorban a bérleti díjakból és a marketingből tevődik össze.

A Maros-menti Utánpótlás Futball Club támogatási kérelmét pozitívan bírálta el a testület. Ennek értelmében 77 millió forint visszatérítendő támogatást ad a városvezetés az egyesületnek, annak érdekében, hogy az Erdei Ferenc téri sportpályán folyó építkezésben ne legyen fennakadás.

Az önkormányzat bruttó 250 ezer forintot vissza nem térítendő támogatást nyújt a Dr. Mihálka György Vegyeskar Egyesületnek. Ebből az összegből elektromos zongorát vásárolnak majd. Mivel a Makó – Maroslele – Hódmezővásárhely közötti kerékpárút építésére sikeresen pályáztak a települések, ezért egy bíráló bizottság felállításáról döntött a grémium.

A Hagymaház bővítése, a Páger Mozi és Rendezvényház felújítása, illetve a könyvtár építése miatt környezetvédelmi tanulmányt kéne készíteni. De ezt lehet mellőzni is. Erről is döntött a testület.

Az Almási utcai általános iskola tornatermét felújítják. Ezért két megállapodást kell kötni: egyet a tankerülettel és egyet a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Elfogadta a grémium. A képviselő-testület június 28-án ül össze a rendes testületi ülésen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest