Galéria Makó színes

Kínába csöppentek a bartókosok

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Bartók Székhelyintézményében már megszokott, hogy az utolsó tanítási napon egy országba látogatnak el a diákok. Idén a bolondballagás mellett kínai népviseletben és sminkekben rohangáltak a lányok az iskolában.

Gajáta Fanni – Makó

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete és a Bartók Székhelyintézmény között már évek óta jó a kapcsolat. Akik érdeklődnek Kína után, azok a diákok az ázsiai ország nyelvét is megtanulhatják. Jenei Ákos már számolni is tud és a színeket is ismeri.

– Tavaly kezdtem el a nyelvet tanulni és folytatni is fogom. Azért választottam ezt a nyelvet, mert nagyon tetszik és meg akartam tanulni – árulta el Ákos.

navigate_before
navigate_next

A tegnapi nap folyamán a diákok sokan köszöntek az iskolába belépőknek kínaiul, vagyis a „Nĭ hăo”sűrűn hallott mondat lett. A lányok és a fiúk is beöltözhettek az ázsiai ország viseletébe, énekelhettek kínaiul, megismerkedhettek az írással és kipróbálhattak egy sportot is. Aki ügyesen dekázik a labdával, annak nem volt problémája a kínai ügyességi játékkal sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.