Hírek Makó

Járdák és csapadékvíz elvezetők voltak terítéken a Vertán-telepen

Gáspár Sándor a Vertán-telep lakóit várta az utcafórumán csütörtök délután. A legtöbben hiányos vagy rossz járdákról, csapadékvíz elvezető árkok gondozatlanságáról és a Juhász Gyula téri volt pártszékházról számolt be a városatyának.

Gajáta Fanni – Makó

Gáspár Sándor körzetében legtöbbször járda ügyben és csapadékvíz elvezető árkok tisztításában fordulnak a képviselőhöz. Ez most sem volt másképpen, ugyanis Igaz Jánosné is utóbbi miatt jött a városatyához. Mint elmondta, már 3 éve kéri, hogy Fiumei utcában betonozzák ki az árkot, de még nem történt változás. Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a közmunkások jelenleg kitakarítják az árkokat abban az utcában is. Valószínűleg járdalapokat helyeznek majd el benne.

A 8. számú választókerületben több beruházás is is történt, ilyen például a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola teljes körű felújítása, a Kassai utcai óvoda nyílászáró cseréi és a városi könyvtár az egykori kollégiumba költözött. Több panasz is érkezett a szennyvíz csatornákra: az elmúlt időszakban sok megsüllyedt fedelet javítottak.

Vertán-telepen is három utcában történt járdajavítás – a Vörösmarty utcában, a Martinovics utcában és a Hargitai utcában -, azonban többen is jelezték már, hogy ők is örülnének az új gyalogútnak. Maros Mihály közel 20 éve saját maga rakta le járdalapokat az Adriai utcában. Mint elmondta, ígérgetés helyett már megoldást várna már. Siket Tibor, a helyi innovációs iroda szakembere elmondta, hogy a következő járdaprogramban figyelembe veszik ezt is.

Szaveljev Éva elsőként arról érdeklődött, hogy a kórház mögötti parkoló direkt maradt ki a felújítási munkálatokkor. Farkas Éva Erzsébet polgármester válaszában elmondta, a pályázat pénzösszegét csak a belső megújításra és gépek beszerzésére lehetett fordítani. Másodikként az orvosi szakrendelések visszakerülnek-e a Hollosy Kornélia utcáról a régi véradó állomásra vagy a kórházba. A polgármester válasza: a Hollósy Kornélia utcai épület miden szakhatósági előírásnak megfelel.

Tóth Bernadett képekkel érkezett a Juhász Gyula térről. A képeken áldatlan állapotokban látható az az épület, amelyben egykor falatozó is üzemelt. Farkas Éva Erzsébet elmondta, a volt pártszékház állami tulajdonban van, így csak a kerítésen kívüli dolgokhoz van közük. Így a szemetet azonnal elszállítja a városgazdálkodás. Azonban az ingatlanra leadták az igényüket. A lakó a játszótérre is panaszkodott. Nagy Nándor elmondta, a hintákat már legyártották.

Mészáros Róbert a Szép utcai kerékpár- és gyalogútra panaszkodott. Kiemelte, a táblák össze-vissza vannak kihelyezve, a városba érkező turisták értetlenkedhetnek majd. Emellett a „virágutcákból” és a házakból nem lehet kihajtani és kilépni az elsuhanó kerékpárosok miatt.

A polgármester elismerte, hogy azzal a szakasszal csak a baj van, s minden nap szembesül ezzel, mivel ott lakik. Elmondta, a közeljövőben több mint 500 közlekedési tábla kerül ki a város számos pontjára, így a Szép utcára is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.