Hírek Makó

Hol van Makón a Lonoviscs sugárút?

Beugratós kérdés. Hát sehol. Vajon hány ember olvasta át a fórumokról kiküldött szórólapokat? Itt a nyár, csökkentett üzemmódban a hivatal?

Nagy Szabolcs – Makó

Ezen a héten tartja Farkas Éva Erzsébet polgármester, és a körzetek képviselői a lakossági fórumokat városszerte. Erről szórólapokon is tájékoztatják a lakosságot. Ez teljesen korrekt, nyilván fontos, hogy minél többen tudjanak róla, és elmehessenek.

Az egyik ilyen postaládába bedobott szórólapról szerkesztőségünkhöz is eljutott egy fénykép. Ezen a tegnapi, Toldi János képviselővel tartott lakossági fórum időpontja van rajta.

Meg persze a helye: Liget u. – Lonoviscs sgt. sarkán.

Alig pár napja írtunk róla, hogy egy adminisztrációs hiba miatt rosszul jelent meg a fogorvosi ügyelet helye a Makói Hírekben. Most kiderült, egy utcanevet sikerült is elrontani, egy faék egyszerűségű szórólapon. Olyan, mintha az önkormányzaton már mindenki a nyári szabadságra koncentrálna.

Bár a tulajdonnevek írása mondjuk úgy, hogy viszonylag ritkán változik, ettől az évtől a magyar érettségin megváltozott a helyesírás értékelése. A rossz helyesírást már nem büntetik hibaponttal, csak a jót jutalmazzák. Még szerencse. Ez esetben a szórólap szerkesztőjének, meg annak aki átnézte (mert valaki csak átnézte a kinyomtatás előtt) jutalom biztosan nem jár. A Lonovics sugárút meg Lonovics sugárút marad, amíg át nem nevezik. Vagy a leszármazottak máshogy nem döntenek.

Addig meg a kétségbeesett nyelvtan tanár szavaival élve: Ülj le fiam. Egyes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.