Hírek Makó

A bölcsődébe fog ideiglenes költözni az újvárosi rendelő

Kádár József települési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester a Búza utcai bölcsőde előtt várta az újvárosiakat csütörtök kora este.

Gajáta Fanni – Makó

A 2. számú választókörzetben is utcafórumot tartott Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József települési képviselő. Újvároson sok az elhanyagolt porta, s emiatt sok a felhalmozódott szemét. Volt, aki jelezte, hogy patkányokat is látott ezeknél a házaknál. Külterületen a képviselő ugyanúgy harcol az illegális hulladékok lerakóival, ahogy Czirbus Gábor a Szent István téren.

A képviselő és a polgármester beszámolt arról, hogy hétfőtől megkezdődik az egykori újvárosi bölcsőde átalakítása, ahová majd ideiglenes az újvárosi rendelő fog költözni. Az épületet a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. fogja átalakítani.

Kádár József be is mutatkozott a lakosságnak, ugyanis elmondása szerint olvasta, hogy sokan nem tudják, kihez forduljanak, ha problémájuk akad. Emellett mindenkit meghívott a Szent László- és újvárosi napokra is. A polgármester kiemelte, a városrészi napokhoz a város negyed millió forinttal járul hozzá, s ehhez az összeghez Kádár József képviselői alapjából és a magánemberként is tett hozzá.

Szilágyi Gyula több problémával érkezett a városatyákhoz: a patkányokról, a fürdő bővítéséről és az 50 méteres medencéről, a rákosi elkerülőről és a mezőőri szolgálatról is érdeklődött. Elsőként a járdaprogrammal kapcsolatban kérdezett és ajánlotta, hogy Lázár János térségi országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető Miniszter segítségét is kérjék egy ilyen pályázat megszerzéséhez. Példaként a Gyöngy utcán hozta fel, ahol szerinte sosem lesz járda.

A Sírkert utcai „mini” játszótérre is tett egy javaslatot, miszerint meg kéne növelni a helyet, mivel a gyerekek kicsi helyen kényszerülnek játszatni. Kovács Sándor képviselő – és akinek a körzetében található a játszótér – elmondta, ivókút is lesz ott.

Az idős férfi az ipari park bővítésével kapcsolatban is kérdezett, hogy miért is szeretné a város bővíteni. A polgármester elmondta, folyamatosan érdeklődnek vállalkozások, cégek, ezért is kell azt kiterjeszteni.

Volt, aki a Hosszú utca 24. szám alatti ház miatt panaszkodott, ugyanis az üres ház már tarthatatlan. Emellett a mezőőri szolgálatról is érdeklődtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.