Makó színes

350 muffin készült a SZIGNUM napra

Tizedik alkalommal rendeztek a Szent István Egyházi Általános Iskolában SZIGNUM napot. A tanév utolsó délelőttjén a sportos és ügyességi programok mellett Kerekes Éva makói hegymászó tartott előadást a diákoknak. Édességekben sem volt hiány, mindenkinek készült muffin a jubileumi alkalomra.

Szabó Anita – Makó
Nem csak a tanév befejeződése adott okot a vidámságra ma a makói kéttannyelvű intézményben. A hagyományos iskolai alkalom, a SZIGNUM nap 10. születésnapját ünnepelte. A szervezők gazdag programkínálatot állítottak össze, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot.

– Az alsósok népi játékokkal, a csuhézás rejtelmeivel ismerkedhetnek meg, de próbára tehetik az ügyességüket a kerékpáros akadálypályán és az élő csocsóban is. A nagyobbaknak inkább gyakorlatiasabb feladataik lesznek; kőfaragás, rodeó-bika, vesszőfonás és szappankészítés – emelt ki a sok lehetőség közül néhányat Borsosné Majoros Melinda szervező. A tanárnőnek több segítsége is akadt a lebonyolításban, így az iskolai diákbizottság tagjai, valamint szülők és nagymamák is. Utóbbiak egy pályázatnak köszönhetően kapcsolódhattak be a közösségi programba.

navigate_before
navigate_next

– A SZIGNUM a „Nemzedékek hídja – Társadalmi szerepvállalás erősítése közösségek építésével” című projekt társlebonyolítója. Ez a nap a nyitórendezvényünk is, célunk, hogy az elkövetkező években minél több családtagot megszólítsunk és bevonjunk az iskolánk és a plébánia életébe – ismertette terveiket Baráti Eszter M. Kinga nővér. Hozzátette: nem csak önkéntes munkát kérnek, hanem egy közösséget is ajánlanak, ezért várják a segítőket a nekik szervezett lelki programokra, kirándulásokra és táborokra.

A 10. SZIGNUM nap nem csak generációk találkozására adott lehetőséget, de különleges teljesítmények megismerésére is. A makói hegymászónő, Kerekes Éva tartott előadást a diákoknak úti élményeiről, kiemelve az elhatározás és a kitartás fontosságát.

– Bárki képes kiemelkedő teljesítményekre, mert minden fejben dől el – motiválta a gyerekeket a nagy távolságok és magasságok szerelmese. A nebulók lelkesedését tovább fokozta a jutalom fagylalt és az ünnepi muffin, amelyekből mindenki részesedett a nap folyamán. Ám ami a legnagyobb örömet okozta a vakáció beköszöntén túl, hogy az idén végre a diákok focicsapata győzedelmeskedett a tanárokkal vívott küzdelemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.