Hírek Makó

Új rendelő épül a Kálvin utcai helyére

Eldőlt: a Kálvin utcai rendelő épületét lebontják, s a helyére egy teljesen új, korszerű rendelőt építenek 2018-ban – derült Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János képviselő délutáni fórumán. A Szent István téri illegális szemetelő is megvan.

Gajáta Fanni – Makó

Folytatódtak a lakossági fórumok: szerda délután Toldi János települési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester várta a lakók panaszait. Azonban elsőként a város első embere ismertette azokat a beruházásokat, amelyek az elkövetkező időszakban valósulnak meg.

A Kálvin utcai rendelő sok fejtörést okozott a városatyáknak és a lakosságnak is. Farkas Éva Erzsébet kiemelte, a jelenlegi rendelőt le kell bontani és mivel rengetegen jelezték, hogy örülnének, ha maradna a rendelő a helyén, ezért Kálvin utca 24. szám alatt egy korszerű, 21. századi előírásoknak megfelelő épületet húznak a helyére. Az már biztos, hogy a Tinódi utca volt vízmű székházba nem költöztetik át a rendeléseket. A gyermek- és felnőtt orvosi ügyelet helyszínét még keresik.

– A 2014-es választások során kiderült, hogy a makóiaknak a legfontosabb az egészségügy és a munka – állította a polgármester. Kiemelte, a nagyobb beruházásokat, mint például a Makovecz-könyvtár megépítése vagy a Hagymatikum bővítése, Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter nélkül nem valósulhatnának meg.

Toldi János körzetében elsőként megköszönték az új járdákat. Joó Zoltán a Balaton utcában arról érdeklődött, hogy miért csak az egyik oldal lett megcsinálva. Siket Tibor, a helyi innovációs iroda szakembere válaszul elmondta, a felmérésekből kiderült, hogy a Bárányos sor felé a járda rosszabb állapotban van. Balázs Lajosné kérdése az volt, hogy a Fűrész és Tinódi utcát összekötő út össze lesz-e valaha is építve. Emellett szóvá tette, hogy a közmunkások nem seprik el a járdáról a lenyírt füvet vagy faleveleket, azonban télen a havat eltakarítják. Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, mindenképpen le kell takarítaniuk a közfoglalkoztatottaknak a járdát.

Bálint Kitti a Lúdvári utca lakója mindenki kérését továbbította a városatyáknak: szeretnének normális utat, illetve a közvilágítást is az utca végére. A töltésen van olyan szakasz, amely nincs leaszfaltozva, ennek örülnének a Marosmenti Mocorgók is. Elmondta még, hogy nem kapnak szóróanyagot az utcában élők, így sok mindenről lemaradnak, ami nincs az interneten fent.

navigate_before
navigate_next

Czirbus Gábor alpolgármester, települési képviselő a Hunyadi és Tömörkény utca közötti játszótéren várta a lakókat szintén ma késő délután. A fórum elején összefoglalta, hogy milyen változások történtek a körzetében: ilyen például játszótér létrehozása a Kölcsey utcán, illetve, hogy több utca új járdát kapott.

Ahogy írtunk róla, illegálisan helyeztek ki szemetet a Szent István térre. Mint elmondta, több szemtanú is látta, hogy a közeli panzióból hordtak ki a zsákokat a tiltás ellenére is. Az ügyben a jegyzői iroda jár el.

Pósa Éva közös képviselő megköszönte az új parkolót, amelyet reggel adott át Czirbus Gábor. Emellett felkínálta, hogy télen szívesen megoldják a jégmentesítést a Szegedi utca 1. és Széchenyi tér 2. között, azonban kérnek az utcára utcai sószórót. Segítenek a fűnyírásban és a sepregetésben is, ha igényt tart rá a városvezetés. Emellett a „rózsaszín házhoz” padot kért a lakók nevében. A képviselő megígérte, hogy utána jár az ügyeknek.

Nagy Tiborné a hangos mozira tett panaszt a saját és a Csipkesori lakók nevében. A polgármester szerint az egyedüli megoldás az, ha a Páger-moziba kerül vissza a filmszínház. Az asszony elmondta, a Pulitzer-kollégium mögött minimum három éve áll egy fekete autó, ezt szeretnék, ha elszállítanák. A főtéri szökőkút az esti órákban rettentő zajos. Czirbus Gábor elmondta, az önkormányzatnak többlet összeget kell biztosítani a rendőrségnek, s akkor gyalogos rendőrök is járják majd az utcákat.

navigate_before
navigate_next

Tézsla Istvánné is szóvá tette a fiatalok hangoskodását a Hunyadi és Tömörkény utcai játszótér körül. Örülne, ha több parkoló lenne a Hunyadi utcán, ugyanis már megtörtént, hogy kiszúrták az autó kerekeit a garázsoknál.

A belvárosban kértek fakivágásokat, patkányirtást és kollektív szeméttárolási lehetőséget is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.