Galéria Színes Térség

Füstsátor is volt a földeáki közbiztonsági napon

Ötödik alkalommal szervezett a Makói Rendőrkapitányság közbiztonsági napot Földeákon. Idén azért is volt különleges ez a program, ugyanis a rendőrség mellett a Szegedi Fegyház és Börtön kutyás felügyelői, a honvédség és a tűzoltóság is részt vett a nyílt napon.

Gajáta Fanni – Földeák

Kutyaugatástól, tűz pattogástól és szirénáktól volt hangos szerda délelőtt a földeáki Návay Lajos Általános Iskola. Nem véletlen, ugyanis már ötödik alkalommal rendezték meg azt a közbiztonsági napot, amelyen részt vettek a rendőrök, a Szegedi Fegyház és Börtön kutyás felügyelői, a honvédség és a tűzoltóság is. Első alkalommal volt ekkora szabású ezt a rendezvény.

Vízhányó Sándor rendőr törzszászlós elárulta, ezek a rendezvények azért is fontosak, mivel akár egy kisgyermek életét is meg tudja szabni.

– Amikor óvodás voltam, a földeáki körzeti megbízottnak mondtam, hogy adja nekem a jelvényét. Ő azt mondta nekem, hogyha megnövök, szerezzek magamnak. Hát, én meg is szereztem magamnak – mesélte a jelenlegi földeáki körzeti megbízott. – Nálam óvodás koromban kezdődött el minden, s ahogy láthatjuk, most is jelen vannak ovisok, de általános iskolások is itt vannak.

Sokak érdeklődve tekintették meg a bemutatókat, amelyeket a különböző rendvédelmi szervek demonstráltak. Szívesen kántálták a kutyáknak, hogy engedje el azt, akit elkapott, vagy csak meglepődve nézték a hatalmas lángokat, amelyeket a földeáki önkéntes tűzoltók oltottak el.

Bár a hetedikes Horváth Eszter nem gondolkozott el azon, hogy valamelyik rendvédelmi irányban tanuljon tovább, ezeket a nyílt napokat nagyon szereti.

– Már ötödik alkalommal veszek részt rajta és most a kedvencem a kutyás bemutató volt, ugyanis nagyon szeretem az állatokat és jól néz ki, ahogy letámadja az embereket. De a lövés is tetszett, bár kicsit félelmetes volt – árulta el a lány. – A családomban nincs egyenruhás, csak édesapám biztonsági őr.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A mai délelőttön közreműködött még a hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do csapata, a földeáki polgárőrök és a Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara is.