Hírek Makó

Fúrják, faragják a hivatal nagytermét

Sorra kerülnek felújításra a korábban lezárt, vagy rossz állapotban lévő épületrészek. Makó egyik legszebb épületét látogathatóvá is tennék a turisták számára.

Nagy Szabolcs – Makó

Majdnem három évszázaddal ezelőtt, 1760-ban épült a makói városháza, amelyen azután több bővítést is végeztek. Az idő azonban eljárt felette is, ezért folyamatos felújításra van szükség. Korábban a Csongrád Megyei Kormányhivatallal és a Járási Hivatallal összefogva, pályázati forrásból egyes részeken ez már megtörtént, idén pedig sorra kerülhet a hagyományosan a testületi üléseknek helyet adó nagyterem is.

– Ez az egyik legszebb épülete a városnak, 2014-ben azonban lezárt részekkel vettük át, méltatlan körülményekkel. Ezért döntött úgy a képviselő testület, hogy az idei évben a költségvetésben elkülönítünk mintegy 25 millió forintot a nagyterem, és a terasz felújítására. A nyitott városvezetés tervéhez illeszkedve szeretnénk a turisták számára is látogathatóvá tenni ezeket – tudtuk meg Farkas Éva Erzsébettől.

Az idősebb képviselők közül Kovács Sándor 2006 óta ülte végig a testületi üléseket a nagyteremben, azt mondja éppen ideje volt, hogy hozzákezdjenek a korszerűsítéshez.

– Nem csak a nagyteremre, az egész épületre is ráfér a felújítás, nagyon szomorú, hogy erre korábban nem fordított senki. Én 1970-ben itt kötöttem házasságot, már akkor ugyanolyan volt, mint 2014-ben. Ez majdnem ötven év, úgyhogy nagyon örülök neki, hogy végre megújul – emlékezett vissza portálunknak Kovács Sándor.

A munkálatok áprilisban kezdődtek meg, és december végére lehet készen a felújítás, ezután a múzeumban lévő olajfestmények is visszakerülhetnek a városháza nagytermébe.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.