Hírek Makó

Csak a lakók parkolhatnak a Szegedi utcai házak között

Nyolc helyet alakítottak ki a Szegedi utcán, mert a lakástulajdonosoknak soha nem maradt szabad hely. A lakók egészen eddig el sem akarták hinni, hogy a város megoldja a több éves problémát.

Nagy Szabolcs – Makó

A legtöbb városban állandó probléma a parkolóhelyek száma, általában hogy nincs elég. Ha viszont van, akkor meg az, hogy a városrészekben élők – akiknek jogos igénye a parkolási lehetőség a lakása közelében -, nem férnek el a turisták, munkába ingázók mellett.

Makó, a Szegedi utca 1. és Széchenyi tér 2. közötti területen is régóta bosszankodtak a lakók, hogy boldog, boldogtalan elfoglalta a helyet, miközben éppen ők, akik ott élnek nem tudtak parkolni.

– Folyamatosan kaptam az itt élőktől a megkereséseket, hogy oldjuk meg ezt a parkolási problémát. Megkértem őket, hogy kezdjenek aláírásgyűjtésbe, hat lépcsőházból nyolcvanan jelezték az igényt a zárt parkolókra, úgy gondolom ez bőven elég felhatalmazás, hogy megvalósuljon. A tervezés is a beleegyezésükkel történt, minden úgy került kialakításra, ahogyan azt korábban lakossági fórumon megfogalmazták – mondta el Czirbus Gábor.

Az alpolgármester szerint a lakók azt kérték, hogy a lehető legtöbb parkolóhely legyen, de a gyalogos közlekedés számára is maradjon hely az épületek közötti területen.

Eddig tartott a potyázás.

– Több éves probléma oldódott meg az új parkolóval, mert a fürdő vendégei és az üzletekhez érkezők állandóan ide parkoltak. Soha nem jutott nekünk hely, volt olyan hogy még babakocsit se lehetett kitolni, annyira elfoglalták. Én nem hittem el, amikor az alpolgármester úr azt mondta, hogy megoldja, de sikerült, és ezért köszönettel tartozunk – mondja Pósa Éva.

A zárható kapukhoz az itt élők, akik jelezték igényüket ingyenesen kaptak egy-egy darab kulcsot. Ezzel az összes parkolóhely zárja nyitható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.