Hírek Makó Sport

21 érmet szereztek a Makó Budo Klub sportolói

Kick-boxban, taekwondoban és erőemelésben összesen 21 érmet szereztek a Makó Budo Klub versenyzői különböző versenyeken az elmúlt egy hónapban.

Gajáta Fanni – Makó

A XV. Nemzetek Tornáján Gera József és tanítványa, Horváth Ákos a küzdelmi számban II. helyezéssel tértek haza. Gera József elnökségi tag, a taekwondo szakosztály vezetője és edzője elmondta, most először vettek részt ekkora létszámban és ilyen jó eredményekkel a tornán: egy arannyal, két ezüsttel és öt bronzéremmel gazdagodtak. Az edző kiemelte, büszke volt a fiatalokra és jó érzés volt makóinak lennie.

– Nagyon jó volt Hatvanban, ahol nyolc ország versenyzett és a küzdelemben második lettem. Nagyon szeretem a taekwondot, a fekete övig szeretnék eljutni. Anya, apa, a haverom és az unokatesóm is velem együtt a taekwondozik – árulta el Ákos, aki két éve űzi ezt a sportot.

A makói kick-box szakág rengeteg nevet tud felsorakoztatni, akik számos remek helyezéssel öregbítették a város hírnevét. Nagy Ramóna és Kovács Laura Fanni lehetnek a következők, akik erre a bizonyos listára felkerülhetnek. A fiatalok a korcsoportos Európa bajnokságban Ramóna a Budapesten megrendezett világkupán kick-lightban I. helyezett és light kontaktban II. helyezett lett.Fanni ugyanezen a versenyen kick-lightban és light kontaktban is megnyerte a csoportot. A magyar bajnokságon mindketten jól teljesítettek, így szeptemberben az utánpótlás bajnokságon részt vehetnek a válogatottban. Őket Makó János, elnökhelyettes, a kick- és thai box szakosztály vezetője, edzője 4. danos mester készítette fel.

Majoros Róbertről és Marton Gergelyről már mi is írtunk. A fiatalok összesen tíz éremmel tértek haza az egri versenyről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.