Hírek Makó

Mi folyik a régi könyvtár helyén?

Jövő tavaszra tervezték az átadást, de több mint fél évet késik. Nem kapkodják el Makó egyik legnagyobb fejlesztését. Megnéztük hogy állnak a munkálatok.

Nagy Szabolcs – Makó

Valami történik a lebontott József Attila Városi Könyvtár helyén. Van pár gép, meg néhány ember is. Bár nem vagyunk szakértők, és persze olvasóink nagy része sem az, de úgy tudjuk nincs túl nagy mozgás a területen. A régi könyvtár elbontása januárra megtörtént, februárban az alapkövet is letette Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Farkas Éva Erzsébet.

A munkaterület a közbeszerzés hiánypótlások miatti elhúzódásának köszönhetően csak május 8.-án lett átadva, tehát több mint egy hónapja dolgozhat a kivitelező, egyelőre azonban az önkormányzat tájékoztatása szerint csak az alapozásnál tartanak. Az eredetileg tervezett 2018 tavaszi átadás már így is elcsúszik, a beruházásnak jelenleg „papír szerint” 2019. január 8.-ra kell elkészülnie. Legutóbb három héttel ezelőtt számoltunk be arról, valami mintha elkezdődött volna.

Makónak bőven vannak emlékei a kapkodás miatt hanyagul kivitelezett beruházásokról, reméljük az új könyvtár nem kerül majd ebbe a helyzetbe. A megvalósításhoz minden támogatást megkapott a város a kormánytól, innentől az önkormányzaton és a kivitelezőn múlik. Biztosan szép lesz, csak ugye a makóiak ezzel akkor tudnak valamit kezdeni, ha elkészült.

A kivitelezésre a szerződés szerint mindössze 20 hónap áll rendelkezésre, vagyis most már csak 19. Első körben a könyvtár épületének kell elkészülnie, utána jöhetnek a parkolók, járdák, közvilágítás és egyéb részfejlesztések. Van még tehát bőven mit csinálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.