Hírek Makó

Kátyúzni kell a Vasút sori utat

Kimaradt a kötőanyag a Vasút sori aszfaltból, amelyet tavaly adtak át. A kátyúzás mellett új járdát is kap Lesi városrész.

Gajáta Fanni – Makó

Tavaly májusban adták át a Lesi városrészben található Vasút sori új utat. Akkor Toldi János képviselő elmondta, egy több évtizedes problémát orvosolhatnak. Egy évvel később azonban az ott élők újra panaszkodhatnak, ugyanis a szépen elkészült út tele lett kátyúval.

– Ugyan annak idején megcsinálták a kátyúzást és a döngölést, de mivel olyan útalanyra ment az alap, sajnos elég sok helyen beomlott. Lehet, ez más technikai hibát is elkövettek és ezért alakultak ki a kátyúk. Azonban az emulzió majd összeköti – fogalmazott a képviselő.

Az út darált betonnal és mart aszfalt bedolgozásával készült el 730 folyóméteren. A javítást garanciában végzi el a kivitelező, ezért a városnak nem kell érte fizetni.

A Lesiben élő Szabó Róbert kérdésünkre elmondta, nagyon rossz volt egykor az út, aztán jobb lett.

– Sajnos ugyanúgy kikezdik az autók. Egy évig rengeteget számított, mert megközelítőleg sem volt annyira poros, mint egykor – mondta az idős férfi. Bár nemsokára elköltözik a városrészből, sosem okozott neki problémát a közlekedés. – Lehet, jókor laktam itt, ugyanis nekem sosem volt problémám az időjárás miatt.


Tulkán János: Ezen a keskeny járdán hömpölyög a víz eső után. Archív fotónk.

Az útjavítás mellett új járdát is kap a városrész.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.