Hírek Makó

Most akkor mi van a fogorvosi ügyelettel?

Főként az idősebbek számára fontos támpont a Makói Hírekben megjelenő információ, ezért sem árt ha nincs benne hiba. A hétvégén hiába keresték a meghirdetett helyen az orvost, nem ott volt az ügyelet. A tanulság, hogy fontos a kommunikáció a városházán belül a legapróbb változások esetén is.

Nagy Szabolcs – Makó

Ha orvoshoz kell menni, az mindenképpen egy stresszhelyzet, ezt még az ellenségének sem kívánhatja senki. Hát még ha az ügyeletre. Nem csoda, hogy ilyenkor felháborodik az ember, hiszen keresi, várja a segítséget. Egy makói lakos hétvégén idős apósával kereste az ügyeletet, ám azt nem találták meg.

A makói fogorvosok ügyeleti rendszere, mint azt az önkormányzattól megtudtuk alapvetően jól megszervezett, az év elején már tudni lehet, hogy ki, mikor, és hol fogadja a betegeket hétvégén. Ha nem tudja valamiért ellátni az ügyeletet, akkor az orvosnak kell gondoskodnia a helyettesítésről.


A rendelések időpontjai jól látható helyen vannak. Fotó: Gajáta Fanni.

Így történt ez idén is, ám úgy tudjuk a beosztásban voltak változások, amelyeket a Jegyzői iroda hatósági csoportja nem jelzett, így jelenhetett meg rosszul a tájékoztatás a Makói Hírekben, és nem csak ott, hanem a város honlapján is. Az önkormányzat a hozzánk is eljuttatott közleményében elnézést kért az érintettektől az adminisztrációs hibáért.

Azért, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő – a városházán belüli adminisztráció javításán kívül – lehet, hogy érdemes lenne a rendelőkben is folyamatosan frissítve, jól látható helyen közzétenni az ügyeleti helyeket, mert most ott sem volt ilyen tájékoztató. Mert ha baj van, az ember bizony nem azzal szeretne törődni, hogy keresse hol van a homokszem a gépezetben, hanem világos és egyértelmű információra van szüksége.

One Response

  1. A 21. században már célszerű lenne E-táblákat kihelyezve online szerkesztve kiírni az információkat! Gyors és pontos információ áramlás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.