Hírek Térség

Nyergesné Kovács Erzsébet megkezdte a munkáját Csanádpalotán

Nyergesné Kovács Erzsébet független polgármestert választották polgármesterül a tegnapi időközi választáson a csanádpalotai lakosok. A polgármestert először a kollégáival szeretne megismerkedni.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

– Melyik választási ígérete megvalósításával kezdi meg polgármesteri munkáját?

– A hivatal áttekintésével szeretném megkezdeni a munkám. Ma már fel is mentem, nagyon sok az ismeretlen kolléga, aki vidékről jár át, gondoltam, összeismerkedek velük – nem nagy sikerrel jártam, ugyanis a tegnapi választást követően szabadnap jár a dolgozók jó részének. Úgyhogy a jegyző (dr. Szabó Tímea – a szerk.) is otthon van, akivel csak délután tudok találkozni, így más egyéb elfoglaltságaimat intézem.

A feladatok sokasodnak: az alpolgármester (Perneki László – a szerk.) délelőtt tájékoztatott, hogy holnap 11 órára már van egy kisjenői delegációnk. Velük régi kapcsolata van az alpolgármesternek és a volt polgármesternek is, de szeretnék megismerni az új polgármestert, ezért jelentkeztek be és látogatnak el hozzánk néhány fővel. Szerdán a közfoglalkoztatottakkal beszéltünk meg találkozót

 Kikre támaszkodik majd munkája során?

– Nyilván a hivatali apparátusra és az eddigi segítőimre, akik eddig is segítették a munkámat, de leginkább is a hivatali apparátus és a jegyző, akik a polgármester munkáját segíti. Ezért is fontos, hogy velük egy nagyon jó munkakapcsolatot sikerüljön kialakítani.

Hogyan próbálja rendezni a kampány alatt elmérgesedett viszonyt Debreczeni Istvánnal, ha már az ellenfele a testület tagja?

– Én lezártnak tekintem a dolgot. Nem gondolom, hogy ezt követően lenne közöttünk konfliktus. Legalábbis részemről nincs olyan sérelem, amely azt indokolná esetleg, hogy esetleg ki kellene békülnünk. Hogy az ellenfelem részéről hogyan alakulnak a dolgok, azt nem tudom most megmondani. Bízok abban, hogy ő is lezártnak tudja tekinteni és az első testületi ülésen már konstruktívan tudunk hozzászólni egymás ötleteihez hozzáállni.