Hírek

Megkezdődtek az utcafórumok

Hadik György, és Sánta Sándor körzeteiben tartottak tájékoztatást elsőként a polgármester és a képviselők. Téma volt a járdafelújítás, az ivóvízprogram, a Honvéd városrész lakói pedig hosszasan sorolták panaszaikat.

Nagy Szabolcs – Makó

Két városrészben mintegy száz ember vett részt a héten induló utcafórumok első két állomásán. Farkas Éva Erzsébet a Bajza utcai iskola előtt elsőként a közeljövőben megvalósuló fejlesztéseket foglalta össze. Szó esett a Makovecz-könyvtárról, a Hagymaház augusztus elején induló felújításáról, és a hamarosan sorra kerülő Páger moziról is.

A makóiakat azonban jelenleg az ivóvízhálózat beruházás érdekli leginkább, szinte meg sem lepődtünk azon, hogy a legelső hozzászólás is ezzel kapcsolatos volt. A polgármester az idősebb férfi kérdésére nem köntörfalazott, nincs könnyű helyzetben a város, mondta. Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, ha visszafizetési kötelezettség lesz – amit mindenáron szeretnének elkerülni -, Makót másfél milliárd forint terheli. Ennyi pedig még úgy sincs a város kasszájában, hogy tavaly nagyon jó mérleggel zártak, jelenleg is közel egy milliárd forint tartalék van. Hadik György hozzátette, a város az ott élők teljes biztonságára törekszik, ameddig nincsenek meg a megfelelő engedélyek, addig nem lehet használni a több mint három milliárd forintból létrejött hálózatot, a felelősöket azonban mindenképp meg kell keresni.

A városrész lakói több helyen a csapadékelvezetők rossz működését is kifogásolták, ezeknek helyszíneit az önkormányzat munkatársai felírták, hogy mihamarabb kivizsgálásra kerüljenek a panaszok.

navigate_before
navigate_next

A Honvéd városrész lakói viszont percekig alig hagyták szóhoz jutni a polgármestert, és a képviselőket. Számon kérték az utcák, járdák állapotát, és az elmaradt fejlesztéseket is. A fórumon részt vevők nagy része azonban egyetértett azzal, van látható fejlődés a környezetükben.

Czirbus Gábor arra kérte a lakosokat, ne legyenek igazságtalanok a városvezetéssel, ennek a városrésznek a fejlődésével nagyon hosszú ideje nem törődött senki, ennyi lemaradást nem lehet egyik pillanatról a másikra behozni. Az alpolgármester azt is hozzátette, ebben számítanak az itt élőkre is, közösen kell a Honvéd állapotán változtatni.

Sánta Sándor a lakosoknak azt mondta, a fejlesztés valóban nem halad olyan ütemben, ahogy szerette volna, ezért bocsánatkéréssel tartoznak az itt élőknek.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.