Makó Sport Színes

Lányok is szívesen járnak kick-boxra Makón

Február óta a Makói Katolikus Általános Iskola tornatermében tart kick-box órákat a Combat DSC. Az edzésekre egészen a kicsiktől a nagyokig mindenféle korosztályú gyerekek járnak. Nemcsak a fiúk, hanem a lányok is kedvet kaptak ehhez a sportághoz.

Gajáta Fanni – Makó

Király István, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke is figyelemmel kísérte az ifjú tehetségek edzését a Makói Katolikus Általános Iskola tornatermében. Az alelnöktől megtudtuk, egy értékes és nem mindennapi kezdeményezésnek lehetnek szem- és fültanúi, hiszen Loós Csaba személyében egy újabb csodabrigád alakul a makói kick-box sportágában.

– Örömmel nézem és segítem ezt a munkát, hiszen a point fighting, amiben Csaba is tevékenykedik, a kick-boxnak egy olyan szakága, amely gyakorlatilag 12 éve a legsikeresebb magyar hungarikum – fogalmazott Király István. Kiemelte, az összes éremtáblázatban a magyarok járnak az élen az elmúlt években.


Király Istvánt és Loós Csabát Farkas Éva Erzsébet polgármester is fogadta a héten.

A point fight kísértetiesen megegyezik a párbajtőrrel: ugyanazokkal a stratégiai, taktikai elemekkel, dinamikával, ésszel és gondolkozással kell űzni mindkét sportot. Talán emiatt is sikeres a nők körében ez a szakág. Király Istvántól megtudtuk, a kick-box versenyzők 35 százaléka a gyengébb nem képviselői. S már Makón is több lány nekivágott ennek a sportnak.

– Régebben is tetszett, de most úgy jött, hogy jelentkeztem is egy hónapja. Az tetszik benne, hogy le tudom vezetni a fesztültséget – árulta el Túri Edina, a SZIGNUM 7. osztályos diákja. Edina régebben uszonyos úszásra is járt. – A kick-box azért is tetszett, mert nincs benne semmi hasonló, mint az úszásban.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

S ha már kick-box, akkor nem szabad elfelejteni, hogy az ifjú Loós Dominik ebben az évben 25 darab érmet szerzett, mint amennyi éves a Váll-Ker Kft., a versenyző fő támogatója. Dominik elmondta, Tóth István segítségével olyan versenyekre juthat el, amelyekre saját finanszírozásból nem tudnának megtenni.

– Nagyon szeretnék a jövő évi világbajnokságra eljutni. Mivel idén második lettem a magyar bajnokságban, ezért ha következő évben jól dolgozok, részt is tudok venni rajta – tette hozzá Dominik.

A fiatal tehetség nagyon ügyesnek látja a fiatal generációt. Ő is akkor kezdte a sportot, mint a legfiatalabbak, és úgy érzi, ők is olyan sikeresek lesznek, mint ők. Dominik sokat köszönhet Király Istvánnak is, akinél – mint minden évben –  nyári felkészítő táboron fog részt venni.