Makó színes

Önfeledt szórakozás a Vertán-telepi napon

Gyerekvetélkedők, táncegyüttesek, tombola, ezzel várta az érdeklődőket a városrész egész napos programján. Több mint tíz éve tartják meg ezt a rendezvényt, amellyel a városrész névadójára is emlékeznek.

Nagy Szabolcs – Makó

2003 óta minden évben van Vertán-telepi nap, amikor az itt élők közösen szórakozhatnak, kikapcsolódhatnak. A városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, ilyenkor a névadó Vertán Endrére is emlékeznek, akinek segítségével közel 400 ház épült fel ezen a területen 1926 és 1928 között.

– Azt szerettük volna, hogy minden évben legyen a városrésznek egy olyan napja, amikor össze tudjuk hozni az embereket, ismerjék meg egymást, beszélgessenek. Természetesen a program nem csak az itt élőknek szól, hanem bárkinek, aki Makóról, vagy máshonnan eljön – tudtuk meg Gáspár Sándortól. Az önkormányzati képviselő hozzátette: a műsort úgy állítják össze, hogy az minden korosztálynak megfeleljen, így vannak gyerekvetélkedők, ugráló vár a kicsiknek és fellépők is.

Az itt élők közül a legtöbben minden évben kilátogatnak a Vertán-telepi napra, azt mondják szükség van legalább évente egyszer egy ilyen rendezvényre.

– Máshová nem nagyon járunk el, de ide kijövünk. Igaz régen azért jobb volt, több volt a program és most már kevesebb ember is van, aki kijön. Jobban támogathatná talán a város, mert Gáspár Sándor egyedül nem győzi. Pedig szükség van rá, mert jól szokta érezni magát mindenki – mondja Bihari Józsefné.

A délutáni programok között a játékos vetélkedők mellett fellépett a Maros Táncegyüttes és a Beton Pillangók is nevű csoport is.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.