Makó

Városházi jutalmak – a Fidesz reagált a DK és a Jobbik véleményére

„Sajnálatos az ellenzéki pártok elfogadó hozzáállása a városházi jutalmak, prémiumok kifizetéséhez, amikor a város vezetése 5 milliárd forint adósságot halmozott fel” – reagált a Fidesz makói szervezete a helyi pártok véleményére.

„A szocialistákat védő, most DK-s színekben tündöklő Mucsi Tamástól nem is vártunk mást, hiszen a korábbi években a jutalmazottakkal egy tálból cseresznyézgetett. Nyilván egyetért a jutalmakkal, hiszen a városházán dolgozott ő is, ahogy a testvére önkormányzati cégvezető volt, sőt Leader pénzből ifjúsági klubbot és családi panziót kapott. A konkrét tények arra mutatnak, hogy megint egy szűk kör volt a jutalmak kedvezményezettje, akár csak a Viziközmű Kft-nél is. Annál a cégnél, amelyiknél dr. Török Miklós DK-s képviselő elmondása szerint burkolt adót szedtek be a makóiaktól. Nyilvánvalóan azért, hogy a magas jutalmakat ki tudják fizetni.

A JOBBIK konkrétabban, tényszerűbben állást foglalhatna az előző városvezetés zűrzavaros, kaotikus ügyeiben. Ugyanis 2014-ben azzal kampányoltak, hogy „20 évet a 20 évért”. Az elmúlt években feltárt ügyekben egyértelműen nem foglalnak állást, legyen szó vízműügyről, ÁSZ-vizsgálatról, városházi jutalmakról, sőt még az ő általuk tett járdalapokkal kapcsolatos feljelentésről sem. A JOBBIK nem csinált az elmúlt két évben semmi mást, csak a jelenlegi városvezetés időszakára él közérdekű adatigénnyel. A választási ígéreteivel már rég nem foglalkozik, ahogy a makóiakkal sem.

Vajon mi állhat a jobb- és baloldali ellenzék a fenti ügyekben tanúsított egybehangzó érdektelensége és hallgatása mögött?” – írta közleményében a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete.

+++

Szerkesztőségünk ezzel a vitát lezártnak tekinti. Már csak a szocialisták, vagy a volt polgármester véleményének adunk helyet. Ők ugyanis még nem szólaltak meg.