Különböző tematikus táborokkal készülnek a gyerekeknek a József Attila Városi Múzeumban. Június 26-tól augusztus 18-ig, minden héten más témájú foglalkozáson vehetnek részt a kicsik és nagyok.

Gajáta Fanni – Makó

Az egész nyarat lefedő táborokkal készül a József Attila Városi Múzeum idén is. Szikszai Zsuzsanna igazgató elmondta, már harmadik éve ajánlanak olyan foglalkozásokat, amelyek minden héten más témával kecsegtetik a gyerekek. Idén június 26-tól egészen augusztus 18-ig várják a táborozókat a múzeumba.

Nadobán Zsuzsanna tanítónő két táborral várja a gyerekeket: az alsósokat az angol nyelvi foglalkozásra, invitálja ahol kézműveskednek is a kicsik, illetve egy gólyatáborral készül augusztusban a leendő első osztályosoknak.

A honismereti tábort már 11. alkalommal rendezik meg, amelynek minden évben nagy sikere van. Idén az Egyházak Éve alkalmából a makói templomokat és szakrális emlékeket fedezhetik fel a táborozók.

A Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjával jó kapcsolatot ápol a makói múzeum. Július 31-től augusztus 4-ig olyan ifjúsági tábort szerveznek a gyerekeknek, ahol kreatív foglalkozáson vehetnek részt, illetve a Natura Művésztelepre is ellátogatnak majd. Sánta Józsefné, a szeretetszolgálat munkatársa elmondta: meglepetés kirándulást is szerveznek a táborozóknak.

Első alkalommal vehetnek részt a gyerekek régész táboron, amelyet Csengeriné Szabó Éva tart majd. A múzeum régész munkatársa elmondta, izgalmas előadásokkal és foglalkozásokkal várják a kicsiket és nagyokat. A tábor július 17-től 21-ig lesz.

Oláh Nóra és Bertus-Barcza Anikó a Bábtól-bábszínházig elnevezésű kreatív táborral készül a diákoknak. A komplex foglalkozáson először bábokat és színházakat is készítenek, de szituációs helyzeteket is gyakorolnak majd. Az utolsó napon elő is adják az előadást az érdeklőknek. Ez július 10. és 14. között zajlik majd.

Kovács Zoltán július 31. és augusztus 4. között várja a gyerekeket a Metszünk együtt foglalkozásra. Mint elmondta, itt egy különleges sokszorítási folyamattal ismerkedhetnek meg a diákok: a linómetszéssel. Július 3-7-ig különleges angol nyelvi tábor lesz a múzeumban: Ohio-i diákok érkeznek majd a makói középiskolásokhoz. Augusztus 7-11-ig fényképész táboron vehetnek részt a gyerekek Tézsla Istvánnal.

A gyermekkönyvtárban díjmentes, délelőtti kézműves foglalkozások lesznek június 26. és 30, között, illetve július 10. és 14. között. A többi tábor térítéses, s a befizetett összegben napi egy étkezést is tartalmaz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest