Színes Térség

Megdöbbent a Fidesz palotai elnöke

Az alábbiakban olvasható Kovácsné Halász Éva, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Csanádpalotai Szervezete elnöke portálunknak küldött mai közleménye.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Csanádpalotai Szervezetének elnökeként megdöbbenve olvastam Debreczeni István polgármesterjelölt, az időközi polgármester-választás kampányában tett kijelentéseit, amelyeket visszautasítok.

Debreczeni István lehet, hogy nem tagja a Jobbiknak, de az egészen biztos, hogy kötődik a Vona Gábor vezette párthoz, bár saját bevallása szerint éppen annyira jobbikos, mint amennyire fideszes.

A 2014. évi országgyűlési képviselő választás kampányában Lázár János több mint 300 plakátját rongálta meg, tette azokat használhatatlanná. – Ezzel szemben a Kiss Attila plakátjaihoz nem nyúlt.

Azt állítja „Amit tettem a plakátokkal az politikai véleménynyilvánítás volt” (Makó Híradó). – Ezzel szemben a Hódmezővásárhelyi Járási Bíróság 2015. január 8-i végzésében az alábbiak állnak: „A vádlottnál a cselekményt megelőző időszakban és a cselekmény idején is egy tudatszűkült állapot, ún. krízishelyzet (amikor a személy kénytelen a lélektani egyensúlyát veszélyeztető helyzettel, külső körülményekkel szembenézni) állt fenn, ezzel magyarázható énidegen cselekedete, mely alapján a vádlott enyhe fokban volt korlátozva abban, hogy a terhére rótt cselekmény következményeit felismerje, illetve ezen felismerésnek megfelelő magatartást tanúsítson.”

Debreczeni István azt állítja, hogy 2014-es választáson a Fidesz támogatta. – Ezzel szemben a Fidesz soha nem támogatta egyetlen választáson sem Debreczeni Istvánt, mint ahogyan most sem őt támogatja.

Néhány nappal a választás előtt mindenkinek el kell gondolkodnia azon, hogyan fog együttműködni Lázár János országgyűlési képviselőnk egy olyan polgármesterrel, aki több mint 300 plakátját rongálta meg?” – írta portálunknak küldött közleményében Kovácsné Halász Éva, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Csanádpalotai Szervezete elnöke.