Sport Színes

Majoros Robi lengyel versenyre készül

Majoros Róbert és Marton Gergely a Makó Budo Klub színeiben indult az Erőemelő Profi Liga Kupában, amelyet Egerben szerveztek meg még múlt hónapban. A fiatalok több első helyezéssel tértek haza.

Gajáta Fanni – Makó

A makói erőemelők, Majoros Róbert és Marton Gergely múlt hónapban az egri kvalifikációs Magyar Kupán vettek részt. Ahogy Robitól megtudtuk, ez a verseny előfeltétele a külföldi nevezéseknek: aki nevezési helyet ért el, azok rész vehetnek külföldi versenyeken – önköltségükön – ebben az évben.

Marton Gergely Junior felhúzás -90 kilogrammban első helyezést és Junior erőemelés -90 kilogrammban második helyezést ért el. Robi is szép helyezésekkel zárta a versenyt: Junior felhúzás -110 kg első., guggolás -110 kg első és erőemelés -110 kg első helyezést hozott el. Emellett Open guggolás -110 kg-ban és felhúzás -110 kg-ban is arany érmet akasztottak a nyakába. Abszolut ifi-junior erőemelés harmadik, Abszolut ifi-junior guggolás második és Abszolut open guggolás első helyet ért el.

– Idén két versenyt terveztem, amelyből az egyik sajnos nem valósult meg anyagi okok miatt, azonban a másik, keményebb verseny június 26-án lesz Lengyelországban, az Erőemelő Európa Bajnokság – mondta az erőemelő. Ősszel egy világbajnoki versenyen is részt szerezne venni.

Robi már készül az újabb megmérettetésre. Elárulta, a munkához igazítja az edzéseit, ezért megesik, hogy akár este is lemegy edzeni. Mivel küszködik néhány sérüléssel, ezért mindig olyan gyakorlatokat csinál, amelyben úgy érzi, jól fog menni azon az alapon is.

A két fiú elsőként indult a Makó Budo Klub színeiben, de Majoros Robi úgy véli, annyival másabb így, hogy jobban elismerik őket, ha egy nagyobb klubhoz kötődnek.