Hírek Térség

Átadták a kiszombori focipályát: világháló helyett fociháló

Birtokba vehették a gyerekek a település 31 millió forintból megvalósult focipályáját. A polgármester szerint ez segíthet a számítógép mellől elcsalogatni a fiatalokat, Lázár János a közösségi élet megerősödését várja a fejlesztéstől.

Nagy Szabolcs – Kiszombor

Kilenc millió forint önerőt tett hozzá a 22×42 méteres labdarúgó pálya megépítéséhez az önkormányzat, amelynek kialakítását a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogatta. A modern, LED-világítással is felszerelt pálya a település polgármestere szerint nagy motivációt jelent majd a fiataloknak a sportoláshoz.

– Napjainkban nagyon nehéz az ifjúságot a világháló bűvöletéből kiszakítani, a világhálót felváltani a labdahálóra. Remélem azonban, hogy az új focipályánk elég csábító lesz és együtt rúgják majd a gólokat a győzelemért. A világ legnépszerűbb sportágainak egyike a labdarúgás, nálunk is komoly hagyományai vannak, mostantól pedig a feltételek is optimálisak az edzéshez és az utánpótlás neveléshez – emelte ki Szegvári Ernőné.

Lázár János szerint közös cél a térségben, hogy a települések képesek legyenek biztosítani a sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket a gyerekek számára iskola időben, és azon kívül is. A kiszombori pálya megépítése is ebbe a hosszú távú tervbe illeszkedik.

– A legnagyobb közösségszervező és közösségteremtő ereje a sportnak van, a pályára lépő fiatalok, és az idősebb generáció számára is az egyik legnagyobb örömöt ez okozza. Azt remélem, hogy a kiszomboriak jókedvvel, jó hangulatban jönnek majd ide, nem csak sportolni, hanem nézni is, és azért, hogy még erősebb közösség legyenek. Remélem lesznek még célok, hogy itt a pálya környékén mit kell rendbe tenni, szívesen állunk majd a rendelkezésre – fogalmazott Lázár János.

A labdarúgó pálya az MLSZ pályaépítési programja részeként valósulhatott meg, amely során eddig eddig az országban már közel 500 hasonló fejlesztés történt.

navigate_before
navigate_next

One Response

  1. Persze majd ha nem lesznek elzavarva a pályáról mert “kirúgdossák a füvet”…pffff

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.