Makó Színes

A JAG 9 tanárát tüntette ki a város

A pedagógus nap alkalmából a József Attila Gimnázium 42 pedagógusa közül 9-et tüntetett ki az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány ma délelőtt.

Gajáta Fanni – Makó

A makói önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány közösen 9 millió forintból 79 pedagógust díjaz pedagógusnap alkalmából. Tegnap 14 tanár vehette át az elismerő oklevelet és a pénzjutalmat. Ma a József Attila Gimnáziumban 9 nevelőnek adták át a jutalmat.

A gimnáziumban Illés Emese (biológia-kémia szak), Kürtösi Sándor (informatika szak, rendszergazda), Martinuszné Korom  Gabriella (matematika szak, igazgatóhelyettes), Medveyné Nagy Csilla (angol szak), Nyuzó Béla (magyar irodalom és nyelv szak), Palotás György (latin szak), Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna (biológia-kémia szak), Vezsenyi László (testnevelő) és Kozák István (testnevelő) vehette át a díjat.

–  Még általános iskolás felső tagozatos koromban volt egy olyan testnevelő tanárom, aki a mozgás örömét, szeretetét oltotta a diákjaiba. Úgy tűnik, én jó alany voltam – mesélte Kozák István. A pedagógus bár nem Makón született, annak idején a Keriben végzett, majd a Jászberényi Tanítóképzőben végzett és kezdte meg a munkáját. 1982-ben került vissza Makóra, a gimnáziumba. Feleségével együtt költözött vissza a Maros-parti városba. – Ebben az évben nyugdíjba megyek. Még van két érettségiző diákom, majd a nyári szünet, a felmentési idő és év végén már megkezdhetem a pihenést. De ez nem azt jelenti, hogy végképp vége a munkának.

A pedagógusokat a város nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány nevében Gilicze János köszöntötte.

One Response

  1. Kis kiigazítás : Valóban a Jászberényi Tanítóképző Főiskola volt az első munkahelyem ahol három évig tanítottam. Viszont Budapesten végeztem a Testnevelési Főiskolán /ma Testnevelési Egyetem/ 1977-ben.

Comments are closed.