Hírek Térség

Nem született döntés az apátfalvi bódéügyben

Még egy tárgyalási nap lesz az apátfalvi önkormányzat kontra Varga Péter perben. Az apátfalvi jegyző szerint a volt szocialista polgármester és ügyvédei csak húzzák az időt. A fejlesztések csúszása miatt jelentős kár érheti a települést.

Nagy Szabolcs – Szeged

Varga Péter nem jött el az általa indított per tárgyalására, és az önkormányzat részéről Szekeres Ferenc polgármester sem, Szénási Hanna jegyző viszont igen. Mint korábban megírtuk, a volt MSZP-s polgármester azért perelte be az önkormányzatot, mert az visszavonta a közterület használati engedélyét, amit az ő polgármestersége alatt szavazott meg neki a testület, határozatlan időre.

A területen most zöldséges bódé áll, amit Varga Péter üzemeltet, az önkormányzat viszont egy ajándékboltot szeretne oda építeni, mellette pedig parkoló és megújult piactér lenne. A fejlesztések a per miatt jelentősen csúszhatnak a település jegyzője szerint, ami kárt okoz az önkormányzatnak. Varga Pétert a mostani tárgyaláson egy ügyvédjelölt képviselte, aki – mint elhangzott – egy nappal korábban kapta meg az ügyhöz kapcsolódó iratokat, emiatt érdemben nem tudott reagálni sem a bíró, sem az önkormányzat ügyvédjének kérdéseire.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy a fejlesztéseket az önkormányzat a már beadott pályázatok eredményétől függetlenül is meg akarja csinálni és ha a korábbi polgármester nem indított volna pert, a tereprendezési munkálatok már megkezdődhettek volna.

Varga Péter többek között azt kifogásolja, hogy az önkormányzat nem ajánlott fel neki másik területet, amit a saját polgármestersége alatt elfogadott határozat szerint kellene. Ennek ellenére a volt polgármester a mai napig nem nyilatkozott hivatalosan arról, hogy igényli-e, hogy az önkormányzat adjon neki másik üzlethelyiséget használatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.