Makó választás

Nagy-Huszein Tibor tartott fórumot Makón

Betegsége miatt Gyurcsány Ferenc nem tudott részt venni a Demokratikus Koalíció csütörtöki makói fórumán, azonban megígérte: szeptemberben szeretné megismételni a lakossági beszélgetést. Helyette Nagy-Huszein Tibor alelnök beszélt mintegy félszáz ember előtt.

Gajáta Fanni – Makó

Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció alelnöke elsőként kék szalagot kötött a József Attila Gimnázium vaskapujára, ezzel jelezvén, hogy Rója István mellett áll. Az alelnök elmondta, elképedve hallja, hogy a 22 éve, mindenki közmegelégedésére dolgozó igazgatót úgy ebrudalná ki a Fidesz a posztjából, hogy nincs helyette más jelölt. Pedig az igazgató csupán független értelmiségiként próbált viselkedni.

Az alelnök fórum előtt kiemelte, minden kis- és nagy településnek össze kell fognia, hogy változás történjen a választáson. A Demokratikus Koalíció három fő célirányt fogalmazott meg a programjában: a köztársaságot és a gazdaságot helyre szeretné állítani Magyarországon, s persze a legfontosabbként kezelik az oktatás helyretételét.

– Olyan országot szeretnénk, amelyben tiszta viszonyok uralkodnak, ahol akik dolgoznak, éljenek meg a munkájukból, aki ledolgozott egy életet, az kapjon tisztességes nyugdíjat. Helyre kell tenni az egészségügyet, hiszen nem megy, hogy olyan iszonyatos várólisták vannak, hogy akkora meghal a beteg, mire rákerülne a sor. Az egészségügyből csak pénzkivonás történik, s ez nem csak azért baj, mert vonják a pénzt, hanem azért is, mivel ennek az álcája alatt nem történik meg az a strukturális változás, amire szükség lenne – fogalmazott az alelnök.

A DK fontosnak tartja, hogy megállítsa a fiatalok kivándorlását, ezért szeretne érdemleges változást hozni. Nagy-Huszein Tibor kiemelte, gazdaságilag és demográfiailag is fontos a fiatalok megtartása.

A 4. számú választókerületben is számos olyan problémát tud, amelyet meg kell állítani: ilyen az állami földek eladásában és a magánforgalomban történő földforgalmazásában is komoly visszaélések történnek.

S hogy kit indítanak a 4. számú választókerületben, arról hallgassák meg az alelnököt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.