Hírek Makó Színes

Mezítlábas sétányt adtak át az Erdélyi püspök oviban

Különböző minőségű anyagokon sétálhatnak az Erdélyi püspök utcai óvodások a tegnap óta. Emellett hat darab tanulóbiciklit is kaptak a gyerekek Hadik György és Sánta Sándor települési képviselőknek köszönhetően.

MH

Kisebb kavicstól a nagyobbig, mulcs, faszeletek, homok és fű is található azon a mezítlábas sétányban, amelyet tegnap délelőtt adtak át az Erdélyi püspök utcai tagintézményében. Nemcsak a gyerekek mászkálhatnak rajta mezítláb, hanem a dolgozók is.

Bába Andrásné intézményvezető elmondta, ennek a sétánynak a megépítését már régóta tervezték, azonban most a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolának köszönhetően meg is valósulhatott. Helyi vállalkozók jóvoltából pedig fűszerkertet is tudtak telepíteni az ovi udvarában.

Horváth Zoltánnak, a Galamb József Szakképző Iskola igazgatójának és pedagógusának szeptembertől már a negyedik gyermeke fog az oviba járni. Mint elmondta, az intézménnyel jó kapcsolatot ápol a Galamb. Úgy véli, a szemléletváltás már óvodás kortól fontos, ezért is jó kezdeményezés, hogy az Erdélyi püspök utcai óvoda zöldovi lesz.

Hadik György és Sánta Sándor települési képviselők hat tanulóbiciklit vásároltak az óvodának – képviselői alapjukból.