Makó

A Hagymatikum dolgozóit szűrte az EFI

A Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda munkahelyi egészségfejlesztést végzett a Hagymatikum Gyógyfürdőben. A dolgozók több mint 50 százaléka vett részt a szűréseken.

Gajáta Fanni – Makó

Az Egészségfejlesztési Iroda egy új szolgálást kínál a makói vállalkozásoknak, munkahelyeknek: az új programmal az EFI dolgozói különböző szűréseket végeznek el azoknál a cégeknél, amelyek éltek a felkéréssel – ismertette Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP programigazgatója. Elsőként a Hagymatikum Gyógyfürdő fogadta el ezt a megkeresést, ahol munkaidőben a dolgozók több mint ötven százaléka vett részt a szűréseken.

A makói fürdőben közel százan dolgoznak különböző területeken. Gergely Gábor igazgató elmondta, vezetőként tudja, hogy mekkora fejtörést okoz, ha egy ember kiesik a munkából napokra, hetekre. Úgy véli, ezzel a prevencióval a kollégái megtudhatják, hogy milyen az egészségi állapotuk.

Kallai Árpád, a CSMEK Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója kiemelte, örömmel tölti el, hogy a Hagymatikum csatlakozott ehhez az egészségszűrési programhoz, ugyanis a mai világban minden munkakörben ki vannak téve az emberek a korai halálnak. Azonban ezzel a kezdeményezéssel kiszűrhetőek a betegségek, problémák.