Térség

Szlovák rendszámú Mercedest hajt Debreczeni István

Alapítványon keresztül adná vissza polgármesteri fizetését Debreczeni István független jelölt – már ha vasárnap megválasztják. Azt mondta portálunknak, hogy a híresztelésekkel szemben nincs semmilyen cége, édesapja vállalkozásainál dolgozik szaktanácsadóként és édesapja szlovák rendszámú (a választások után 2 nappal honosítandó) autóját használja. A kép illusztráció.

Korom András – Csanádpalota

Debreczeni István független csanádpalotai polgármesterjelölt, az tervezi, hogy a vasárnapi választás eredményétől függetlenül makói albérletéből hamarosan visszaköltözik jelenleg még felújítás alatt álló csanádpalotai tanyájába.

– Jelenlegi tanácsnoki fizetésemet is szétosztom, ebből vásároltam közmunkás postásnak biciklit, kandallót vásároltam a rászoruló Deli Andráséknak, fát osztottam belőle, amatőr focicsapatot támogattam azzal, hogy kifizettem a sportcsarnok bérleti díját de bérletet is vásároltam Szegedre járóknak – mondta. Hozzátette, hogy már az előző választáson is javasolta, hogy a tiszteletdíjra rá nem szoruló képviselők egy közös alapba tegyék azt, s karitatív célokra fordítsák. Ám ez nem nyerte el az érintettek tetszését.

Arra a kérdésünkre, hogy miért jár szlovák rendszámú Mercedesszel, és kié a jármű, azt mondta, hogy azért szlovák a kocsi rendszáma, mert az Magyarországon csak június 13-án lesz forgalomba helyezve (azaz az időközi választások után két nappal). A 3,5 éves jármű egyébként nem az övé, hanem az édesapjáé, akit szintén Istvánnak hívnak.

– Jelen pillanatban van ingatlanom Csanádpalotán, de Makón lakom albérletben – ismerte el, amikor a szóbeszéddel szembesítettük. Hozzátette: ez az ingatlan egy felújítás alatt álló tanya, nem messze a városközponttól, melybe ha elkészül benne a fürdőszoba, hamarosan beköltözik. A korábbi házát ugyanis a válása után ott hagyta a családnak.

A polgármesterjelölt cégei, az Opten nyilvántartása szerint.

– Ha megválasztanak polgármesternek, ha nem, visszaköltözöm Csanádpalotára, hiszen ott vannak a családi vállalkozásaim is, ezért vagyok ott minden nap – mondta.

Arra a felvetésre miszerint állítólag végelszámolás alatt állnak a vállalkozásai, azt mondta, hogy egyetlen vállalkozása sincs, viszont édesapjának és az öccsének vannak ilyenek, pl falusi panzió, tüzép telep, makói cipőbolt. Ő csak szaktanácsadóként segíti a munkájukat.

– Egyetlen vállalkozásunk sincs fel- vagy végelszámolás alatt – mondta. Hozzátette: ezek mind a Banános Isti rágalomhadjárat részei. Soha nem volt végelszámolás alatt vállalkozásuk – nyomatékosította.

A Debreczeni család érdekeltségei, az Opten céghálós táblázatában.

Az Opten cégnyilvántartása szerint azonban a Debreczeni családhoz köthető Homker Kft. végelszámolás alatt áll. Amikor erre rákérdeztem, a független jelölt, aki egyébként szolgálati járadékos pénzügyőr, azt mondta, hogy állattenyésztéssel foglalkozik, a tanyáján sertéseket, bikákat hizlal. – Előtte Magosi Zolival lóvizelet gyűjtéssel foglalkoztunk, melyet egészségügyi célra használtak. Ilyen dolgokkal egészítem ki a jövedelmemet, plusz amit a szüleimtől a vállalkozásaik segítségéért kapok – tette hozzá. A Homker végelszámolásáról azt mondta, hogy az tavaly december 16-án befejeződött, s csak 10,5 százalékban volt az édesapja tulajdona.

2 Responses

 1. Kedves Isti!
  Meghökkenve olvastam a cikkben általad állítottakat, gyomorforgatónak tartom.
  ” A korábbi házát ugyanis a válása után ott hagyta a családnak.” Ezt megcáfolnám ,hiszen a házon jelzálog van,ami miatt, kvázi ellehetetlenítetted a családi ház eladását is.

 2. Kedves volt Feleség!

  Miért nem perli be?
  Gondolom a válóperen a bíróság előtt vagyontalannak tüntette fel magát most meg nincs szükség a fizetésére mert a családi vállalkozások szaktanácsadójaként rengeteg pénzt keres,szinte az egész város a családé rokonoké!
  Köszönöm ilyen polgármester nem kell!
  Vasárnap azért az ingyen hot-dog-ért kimegyek meg az ingyen piáért!

  Köszönet Istenem vannak még jó lelkű emberek!

  2 év mulva ,megint várunk

Comments are closed.