Belföld Hírek Makó Sport

Makón lesz a tizedik

Az országban tizedikként épülhet meg a makói kézilabda csarnok – állami forrásokból. A Szikszai iskola mellett lesz.

MH-Makó

A kormány összesen 5,5 milliárd forintot szán erre a célra. Először a TAO-források terhére egymilliárdos forrást oszt szét hét település kézilabda-csarnokának felépítésére – az összegből egy jelentkező legfeljebb 300 millió forintot kaphat meg. A hét kezdeményezettből hármat Balatonfüredet, Fonyódot és Káptalanfüredet már meg is nevezték.

Egy másik kormányrendelet további 4,5 milliárd forintot vesz ki a nemzeti fejlesztési tárca kézilabdás mellényzsebéből (hivatalosan, kézilabda infrastruktúrafejlesztés jogcímcsoport), amiből 17 település építhet-fejleszthet “kézilabda munkacsarnokokat,” egyenként maximum félmilliárd forintos értékben.

A megvalósítási sorrendben meg is nevezi a határozat a településeket: Békés, Sümeg, Lenti, Balassagyarmat, Budapest Főváros VIII. Kerület, Bácsalmás, Demecser, Vecsés, Komló, Makó, Hőgyész, Túrkeve, Csongrád, Hévíz, Debrecen-Pallag, Budapest Főváros XXII. Kerület, Nagyhalász.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kézilabda munkacsarnok a Szikszai iskola mellett épül majd föl. Ezt egy az iskola tornatermében rendezett februári lakossági fórumon jelentette be Lázár János.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.