Hírek Makó színes

99 babafát kaptak a gerizdesi gyerekek

Marosvári Attila és Toldi János körzetében összesen 99 babafa tanúsítványát kapták meg a szülők és gyermekeik. A városban közel 400 előnevelt fát ültettek el a kicsiknek.

Gajáta Fanni – Makó

Gerizdes a legnagyobb városrész Makón. Az elmúlt 2 évben 53 baba született ebben a választókörzetben. A gyerekeknek és szüleiknek Marosvári Attila képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester ma délután adta át a babafához tartozó térképet és egy kis locsolót a Bárka ovi kicsijeinek rövid műsora után.

– Két gyermekem van, azonban ez az első fánk, mivel 2009-ben, amikor a kisfiam született, még Apátfalván éltünk – árulta el Langó Erika. Most Gönczi Annával érkezett a gerizdesi játszótérre. – Szerintem ez a babafa nagyon jó kezdeményezés. A kisfiamat kicsit elszomorította, hogy neki nincsen fája. Biztosan gondozni fogjuk, ugyanis közel lakunk.

Az öt éves Szűcs Jázminnak már van és most a kistestvére Ádám is kapott. A kislány a Kálvin téri óvodába jár és sokat járnak játszóterekre is.

– A Ráday játszótéren van a babafám. Anyáékkal szoktuk gondozni, locsolni. Ádiéhoz is ki fogunk jönni és ketten gondozzuk majd – árulta el a kislány, aki szereti a természetet és a kedvenc virágja a jázmin.

Toldi János települési képviselő körzetében 46 gyerkőc vehette át a babafáját igazoló dokumentumát. Az átadás előtt a Hold utcai óvoda gyerekei készültek rövid műsorral.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

Baranyi Katalin városi főkertész elmondta, a város számos utcájába ültettek el fát. Kiemelte, ezek vegyes fák, a város fásítási tervezete határozta meg. A szülőket arra kéri, hogy az első két évben sokat locsolják az elültetett fákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.