A rendezvény célja a köznevelésben és az egészségügyben dolgozó szakemberek, illetve az érintett szülők közötti kapcsolattartás és kommunikáció elősegítése volt.

MH-Makó

A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye korai fejlesztés munkacsoportjának szervezésében  június 1-én szakmai napot tartottak olyan témákról, mint például a leghasznosabb segédeszközök a gyermek rehabilitációban és szociális juttatások fajtái tartósan beteg gyermekek családja részére.

Meghívott előadóként dr. Vereska Ágnes gyermek rehabilitációs szakorvos tájékoztatta a körzeti gyermekorvosokat, védőnőket, szülőket, valamint a korai fejlesztésben dolgozó gyógypedagógusokat. Az aktuálisan elérhető gyermek rehabilitációban használt segédeszközökről a testközeli és test távoli eszközök kínálatáról és széleskörű felhasználásuk módjáról szerezhettek új információkat a jelenlévők.

Az érdeklődő szülőket praktikus tanácsokkal látta el, majd ismertette a különböző szociális juttatások fajtáit illetve ezek elérhetőségét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest