Hírek

Az emberközeli reformációról – Makón

Sok helyen terjednek a kegyetlenségek, ezért fontos felhívni a figyelmet az irgalmasságra és a hitre – mondta Újvárosi Református Templomban tartott előadásában Fekete Károly püspök.

MH-Makó

A reformáció kettős ünnepe van az idén, egyrészt az 500. évforduló, valamint 450 esztendővel ezelőtt volt az a kálvini svájci fordulat, melynek köszönhetően megalakulhatott a tiszántúli egyházkerület. Ennek jubileumán a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke ismertette Makón az emberközeli reformáció lényegét, azt hogy a 21. században mit is jelentenek azok a gondolatok, amelyek a vallás örökségéhez tartoznak.

– Olyan világban ahol nagyon nagy a hiszékenység és sok mindenkit el lehet bolondítani, az igaz hitre nagyon nagy szükség van. Facebookon és sok helyen terjednek a kegyetlenségek, ezért fontos felhívni a figyelmet az irgalmasságra és a hitre – mondta a püspök. Hozzátette, üdvözli azt az egyedülálló kezdeményezést, hogy a város az idei évet az Egyházak Évének nevezte ki. Szerinte minden keresztény felekezetnek össze kell fognia azért, hogy Európában megmaradjanak azok a vallások, amelyek gyökerei több száz évre nyúlnak vissza.